Pyramidetopper med ny forretningsidé

Pyramidetoppene Tor Anders Petterøe og Harald Ekker lokker investorer med solid verdistigning og Nasdaqfusjon til sitt nye prosjekt.

<p><b>PÅ JAKT:</b> Da Tor Anders Petterøe var del av World Games og reiste Europa rundt for å rekruttere medlemmer til pengespillet. Nå forsøker han å lokke investorer til den virtuelle betalingstjenesten Sosial Network Payments Ltd.<br/></p>

PÅ JAKT: Da Tor Anders Petterøe var del av World Games og reiste Europa rundt for å rekruttere medlemmer til pengespillet. Nå forsøker han å lokke investorer til den virtuelle betalingstjenesten Sosial Network Payments Ltd.

Social Network Payments Ltd. er nyvinningen til de tidligere pyramidetoppene Tor Anders Petterøe og Harald Ekker, skriver Finansavisen.

Les også: Slik kjenner du igjen et pyramidespill

- Bare en investorteaser

Det nye prosjektet skal bli en global betalingstjeneste i sosiale nettverk, som blant annet tilbyr virtuelle lommebøker, MasterCard, forhåndsbetalte kort og andre betalingsinstrumenter.

Investorene lokkes med lovnader om at tjenesten er klar til lansering, Nasdaqfusjon i løpet av året og eventyrlig verdistigning på 100 prosent for investorene som bidrar til brofinansiering.

Prosjektet trenger i første omgang 4,5 millioner kroner til brofinansiering, før selskapet skal fremskaffe et mye større beløp til Nasdaqfusjon. 

Men når Finansavisen kontakter Ekker, er ikke lovnadene like eventyrlige.

- Det er ikke ferdig ennå. Du må dessuten snakke med noen andre, sier Ekker.

Han insisterer på at avisen må kontakte noen andre, til tross for at det er han som står oppført som kontaktperson for investorene.

- Det er bare en liten investorteaser, sier Ekker. 

Lovte gull og grønne skoger

Tor Anders Petterøe og Harald Ekker er mest kjent for å vært i toppledelsen i pyramideselskapet World Games Inc. Forretningsideen var å tilby gambling på internett, spesielt gjennom det selskapet kalte virtuelle børsspill.

Selskapet kollapset i 2004, etter å ha vervet 220.000 nordmenn på begynnelsen av 2000-tallet med uvirkelige lovnader om skyhøy avkastning.

I 2004 stanset utbetalingene fra selskapet. Selskapet kom under voldsomt mediepress i 2005, da flere medlemmer fikk problemer med å hente ut penger fra systemet.

De fleste medlemmene ble vitne til at pengene de hadde spyttet inn i spillet forduftet.

Ifølge nettleksikonet Wikipedia kan den australske gründeren av Word Games, Greg Kennedy, være blant de som har hentet ut mest penger noensinne innenfor pyramideindustrien. Eksperter anslår at han har hentet ut over 1 milliard kroner.

Pyramidespill er i strid med norsk lov, og 4000 medlemmer av World Games ble etterforsket av skatteetaten for skatteunndragelse.

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå