Qatar kutter i ølprisene før fotball-VM

Qatar tar grep i forkant av fotball-VM. Landet kutter ølprisen med 30 prosent og dropper «syndskatt» etter flere klager. 

Qatar kuttet ølprisene etter å ha lagt på en «syndskatt» over nyttår, som i utgangspunktet nærmest doblet prisen på en kasse Heineken, skriver Bloomberg.

Landets eneste forhandler for alkohol og svinekjøtt, Qatar Distribution Co tilbyr nå en kasse øl til 64 dollar, tilsvarende 553 kroner.

Det er et prisfall på nærmere 30 prosent. Flere lokale og fotballfans har allerede klaget over alkoholprisene i forkant av VM i 2022.

Som de fleste andre land i den persiske gulfen har Qatar restriksjoner på alkoholsalg til ikke-muslimske utlendinger. Tilflyttere må få tillatelse fra sine arbeidsgivere i form av en lisens som gir dem tilgang til butikken.

Forhandleren i Qatar offentliggjorde en prisliste som viste priskuttene. «Syndskatten» som lå på 100 prosent ikke var synlig på listen lenger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå