Reagerer på E24-sak om Rynning og Investinor

- Etterlater et misvisende inntrykk, mener Chris Rynnings advokat.


<p>Chris Rynning.</p>

Chris Rynning.

E24 skrev tirsdag om hvordan Kina-hjelperen Chris Rynning I mars 2016 ble engasjert som industriell rådgiver i investeringsfondet Investinor.

Etter publisering har Rynnings advokat Kim Ellertsen på vegne av sin klient kommet med følgende tilsvar:

«Rynning reagerer på innholdet i artikkelen i VG og mener at det er brudd på «Vær Varsom» plakaten ved å publisere feilaktige og alvorlige anklager uten at Rynning har fått kommentert deler av innholdet før publisering».

«Artikkelen gir inntrykk av at Rynning var ansatt eller på annen var fast engasjert av Investinor. Det er ikke korrekt. Rynning bistod Investinor uten godtgjørelse for arbeidet i mange år».

«Videre etterlates det inntrykk av at det var uvanlig at pre-kvalifiserte/rådgivere som Rynning/Nhack og Investinor går sammen om enkelte prosjekter. Det er misvisende, ettersom nettopp ko-investeringer er nedfelt i Investinor’s statlige mandat. Det er videre vanlig industri-praksis at slikt samarbeid og ko-investeringer skjer. Det gir et godt signal at samarbeidspartnere deler risiko på samme betingelser ved slike investeringer».

«Artikkelen etterlater et inntrykk av at det dreier seg om korrupsjons eller likende forhold som det ikke er grunnlag for. Rynning har heller ikke mottatt eller avslått tilbud om «mentorering» fra Investinor og har kun fått positive tilbakemeldinger på samarbeidet med Investinor».

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå