Her er bedriftenes revisor-dom

Norske bedrifter har knapt vært mer fornøyd med revisorselskapet sitt. Likevel klager de mer – på høye honorarer og dårlige råd.<p><b>IKKE PÅ TOPP:</b> Deloitte, her fra lokalene i Bjørvika, kommer bedre ut enn PwC i fersk revisor-rangering fra norske bedriftene. Men det er de små- og mellomstore leverandørene som rangeres aller best.</p>

IKKE PÅ TOPP: Deloitte, her fra lokalene i Bjørvika, kommer bedre ut enn PwC i fersk revisor-rangering fra norske bedriftene. Men det er de små- og mellomstore leverandørene som rangeres aller best.

Femten prosent av norske bedrifter valgte å klage til revisoren sin det siste året, viser en fersk EPSI-måling.

I seks år har analyseselskapet målt hvor tilfredse landets bedrifter er med revisjonsselskapene og regnskapsbyråene de bruker.

Tallene i årets undersøkelse bør få mang en regnskapsfører til å rekke på smilebåndet:

«Kompetente og pålitelige»

  • På en tilfredshets-skala som går opp til 100, gis revisjonsselskapene 77,1 poeng – en det hittil beste resultatet siden målingene startet (se historisk utvikling nedenfor).
  • 6 av 10 bedrifter sier seg «svært godt tilfreds» med revisoren, mens kun hver tiende er misfornøyd.
  • Og norske bedrifter belønner revisorene med høy lojalitet – bare seks prosent gir uttrykk for at de kommer til å bytte til et annet revisjonsselskap om ett år.

– Flertallet av kundene opplever revisjonsselskapene som profesjonelle, kompetente og pålitelige. I forhold til selve revisjonsarbeidet som utføres, så mener de aller fleste at kvaliteten er svært god, skriver EPSI Norge-analytikerne om funnene sine.

Klager på høye honorarer

Men ikke alle er fornøyde, og interessant nok innebærer bedriftsandelen på 15 prosent som klagde, en økning fra fjorårets undersøkelse.

Klageårsakene er mange, men EPSI viser til fire gjengangere: Dårlig rådgivning, dårlig oppfølging, at «ting går tregt», og for høye honorarer.

 <p><b>BEST I KLASSEN:</b> Blant de store revisjonsselskapene kommer KPMG best ut i undersøkelsen.  Mest fornøyde er imidlertid bedriftene med små- og mellomstore selskap («øvrige»).</p>

BEST I KLASSEN: Blant de store revisjonsselskapene kommer KPMG best ut i undersøkelsen.  Mest fornøyde er imidlertid bedriftene med små- og mellomstore selskap («øvrige»).

Mange av bedriftene kjøper dessuten andre tjenester fra revisjonsselskapene, og kvaliteten på disse oppleves «vesentlig dårligere» enn på selve revisjonsarbeidet, ifølge funnene.

KPMG på topp

Blant ulike revisjonsselskaper er det de små og mellomstore som gjennomgående får best tilbakemeldinger fra norske bedrifter.

Blant de større traverne er det KPMG som kommer ut på topp, med høy skåring på pålitelighet og arbeid som svarer til bedriftenes forventninger.

BDO og Deloitte følger etter, mens PwC og EY er lavest på denne rangeringen (se liste til høyre).

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå