Brødrene bak Bislett Kebab solgte kebab for 76,5 millioner i fjor

På 20 år har brødrene Aziz bygget opp et hundremillioners kebabimperium i Oslo.


<p><b>VAREMERKE</b>: Med jevne mellomrom deler brødrene bak Bislett Kebab ut gratis kebab til sine kunder. Kebabimperiet har på 20 år samlet opp verdier for over 100 millioner kroner.</p>

VAREMERKE: Med jevne mellomrom deler brødrene bak Bislett Kebab ut gratis kebab til sine kunder. Kebabimperiet har på 20 år samlet opp verdier for over 100 millioner kroner.

Bislett Kebab startet i Pilestredet i Oslo Sentrum for 20 år siden, og nå har kebabeventyret vokst til en forretningssuksess i hundremillionersklassen.

Finansavisen skriver torsdag at selskapene som sogner inn under Aziz-brødrenes forretninger, samlet har opparbeidet seg verdier for over 100 millioner kroner.

Aziz-brødrene Nasir (41), Tariq (40), Mohsin (34), Mudassar (33) og Mobashir (30) er de som i dag eier kebabkjeden.

– Det handler om riktig produkt til riktig pris, og hvordan restaurantene ser ut. Vi oppgraderer hele tiden, sier daglig leder i Bislett Kebab, Tariq Aziz, til Finansavisen.

Det har ikke lyktes E24 å komme i kontakt med Aziz torsdag formiddag.

Kebab og eiendom

Kebabkjeden, som flere ganger har skapt furore når de har feiret jubileum eller nye filialer med å gi bort gratis kebab, er ogansiert med hjertet i investeringsselskapet Aziz Invest.

I tillegg til sine syv kebabutsalg, eier de også fem eiendomsselskaper.

Samlet egenkapital i selskapene er på 60 millioner kroner, og i tillegg kommer eiendommer som har bokførte verdier på 70,5 millioner kroner, rapporterer avisen. Den langsiktige gjelden på eiendommene er på 30 millioner kroner.

De tilsammen syv utsalgene solgte kebab for 76,5 millioner kroner, og hadde et overskudd på 12,8 millioner i fjor.

Politiutrykning

Tilbake i 2012 skapte det fullstendig kaos og ble nødvendig med politiutrykning da Bislett kebabs filial på Prinsdal i Oslo lokket med gratis kebab.

– Det var vanvittig mye mennesker der. De ropte og skrek, var sure på hverandre, snek i køen og gjorde alt de kunne for å få en gratis kebab i stedet for å betale 50 kroner, uttalte daværende operasjonsleder Even Jørstad i Oslo-politiet til VG.

Samme år framgikk det av årsregnskapet at de kuttet antallet ansatte med 100 personer.

Stoppet ikke kebabsalget

Bislett Kebab har også tidligere vært i nyhetene. I 2008 krasjet en kinesisk ambassadebil inn gjennom vinduet på utsalget i Hegdehaugsveien, mens forskrekkede gjester kastet seg i dekning og løp inn på kjøkkenet.

Ingen ble skadet i hendelsen - og kebabsalget stoppet heller ikke opp i lang tid.

– Vi er snart i gang igjen med å selge kebab, vi har fått opp midlertidige glass og driften er snart i gang igjen, sa Tariq Aziz samme kveld til VG.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå