Norske Jamie Oliver-restauranter berøres ikke av britisk kollaps

Mens de fleste restaurantene er stengt i Storbritannia, forbereder de norske rettighetshaverne nyåpning i Bergen. 


<p><b>KROKEN PÅ DØREN:</b> De aller fleste Jamie Oliver-restaurantene i Storbritannia, der majoriteten spesialiserer seg på italiensk mat, er stengt. </p>

KROKEN PÅ DØREN: De aller fleste Jamie Oliver-restaurantene i Storbritannia, der majoriteten spesialiserer seg på italiensk mat, er stengt. 

Tirsdag ble det kjent at selskapet som administrerer restaurantene til kjendiskokk Jamie Oliver i Storbritannia står på randen av konkurs.

22 av 25 spisesteder er stengt, noe som fører til at rundt 1000 ansatte mister jobben.

Også i Norge finner vi enkelte Jamie Oliver-restauranter, men disse berøres ikke av det britiske selskapets økonomiske problemer.

– I motsetning til Jamie Oliver UK gjør Jamie Oliver International det svært bra, hvilket stadig nye etableringer er et bevis på, skriver Jas Kahlon i en e-post.

Han er eier og daglig leder i Dilla Holding som har rettighetene til Jamie Olivers italienske franchisekonsept i Norge, bortsett fra på flyplasser.

– Som kjent åpnet vi Jamie’s Italian Aker Brygge i 2017 og nå er vi snart klare for vår andre åpning, denne gangen i Bergen. Dette er en storsatsing for oss og vi ser frem til å åpne dørene i sommer, sier han.

På Gardermoen finner man to ulike Jamie Oliver-restauranter. De drives av Select Service Partner.

Daglig leder Bente Brevik opplyser til E24 at heller ikke de berøres.

Knust

Jamie Oliver sier han er helt knust over utviklingen i Storbritannia.

– Jeg er svært lei meg for dette resultatet, og jeg vil gjerne takke alle ansatte og våre leverandører som med liv og sjel har drevet denne forretningen i over ti år, sa kjendiskokken i en uttalelse tirsdag.

– Jeg anerkjenner hvor vanskelig dette må være for alle som er berørt, fortsetter han.

Det er imidlertid ingen hemmelighet at restaurantkjeden har slitt økonomisk i flere år. I fjor spyttet Oliver selv inn 13 millioner pund av egne penger for å redde selskapet fra konkurs. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå