Ringnes og Brooklyn Brewery vil skape ølmekka i Trondheim

Carlsberg-eide Ringnes vil gjøre Trondheim til Norges ølhovedstad.
Med på laget er New York-bryggeriet Brooklyn Brewery.

<p><b>SATSER PÅ MIKROBRYGGERIØL:</b> Ut av E.C. Dahls porter i Trondheim skal nye sorter håndtverksøl bringes ut til ølelskere.<br/></p>

SATSER PÅ MIKROBRYGGERIØL: Ut av E.C. Dahls porter i Trondheim skal nye sorter håndtverksøl bringes ut til ølelskere.

Skal man tro de ambisiøse planene til Ringes og Brooklyn Brewery, blir ikke Nidarosdomen den eneste pilegrimsdestinasjon i Trondheim når et nytt ølsenter kommer på plass sensommeren 2016.

Bryggeriene har gått sammen om å skape et ølmekka med en prislapp på 100 millioner kroner, ifølge fødevarewatch.dk.

Pengene skal gå til å oppgradere historiske E.C. Dahls bryggeri. Bryggeriet vil huse et mikrobryggeri, en restaurant og konferansefasiliteter.  I tillegg skal ølsenteret bli et knutepunkt for utveksling av kunnskap om ølbrygging.

Søren Brinck, administrerende direktør i Ringnes.
Søren Brinck, administrerende direktør i Ringnes.

- At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck, i en pressemelding om partneravtalen med Brooklyn Brewery.

Testsenter for nye ølsorter

Det amerikanske bryggeriet er en prisbelønt produsent av håndbrygget øl, og fører ølsorter som pale ale og brown ale i sortimentet.

– E.C. Dahls Bryggeri skal bli en kulturinstitusjon både for Trondheim og for resten av Norge. Brooklyn Brewery har de siste årene høstet internasjonal anerkjennelse for sin evne til å brygge kvalitetsøl og for sin kreative tilnærming til bryggerifaget, sier Brinck.

Planen er at nye spesialølsorter skal utvikles og brygges i Trondheim, som vil bli brukt som et testsenter av partnerne, ifølge bryggerimester i Brooklyn Brewery, Garrett Oliver.

E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Ringnes-eier Carlsberg og Brooklyn. For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri, og ga med det nytt liv til det tradisjonsrike, svenske bryggeriet Carnegie, kjent for sin Carnegie Porter-øl.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå