Rolls-Royce kutter 4.600 jobber – skal spare 5,3 milliarder kroner

Det britiske selskapet vil forenkle forretningen og øke kontantstrømmen.


<p><b>KUTTER</b>: Rolls Royce skal spare inntil 5,3 milliarder kroner innen 2020, og ser seg nødt til å kvitte seg med tusenvis av jobber.</p>

KUTTER: Rolls Royce skal spare inntil 5,3 milliarder kroner innen 2020, og ser seg nødt til å kvitte seg med tusenvis av jobber.

Britiske Rolls-Royce bekrefter at 4.600 jobber skal kuttes innen utgangen av 2020 for å spare bil- og flymotorprodusenten for utgifter på opptil 400 millioner pund, eller 5,3 milliarder kroner, melder Reuters.

Administrerende direktør Warren East har gjennomført en overhaling av selskapet de siste tre årene, skriver nyhetsbyrået.

– Disse endringene vil bidra til å sikre kontantstrømmen godt over vår kortsiktige ambisjon på én milliard pund innen 2020, sier East i en uttalelse torsdag.

Rolls-Royce er i en restruktureringsfase, og innsparingen vil også skje i form av effektivisering i selskapet.

De fleste jobbene som berøres av kuttene vil være i England, og omfatte ledere og ansatte på ulike nivåer.

Rolls-Royce har for tiden store problemer knyttet til produksjonen av flymotorer til Boeing 787 Dreamliner.

– Med de kostbare problemene med Trent-1000-motorene og økende leveringer av motorer til kommersielle selskap som bakteppe, forutser vi at det blir debatt om timingen for denne fundamentare restruktureringen øker risikoen på kort sikt, sier analytiker Sandy Morris ved jefferies til Reuters.

Selskapet har 55.000 ansatte verden over, hvorav rundt 26.000 er i Storbritannia.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå