Branson: – Virgin Galactic i rommet i løpet av uker

Milliardæren Richard Branson sier at hans satsing Virgin Galactic er klar for å entre verdensrommet i løpet av noen få uker


<p><b>GALACTIC:</b> Richard Bransons romselskap Virgin Galactic er kort tid unna å nå rommet, ifølge mangemilliardæren selv. Bildet viser Virgin-romskipet Unity.</p>

GALACTIC: Richard Bransons romselskap Virgin Galactic er kort tid unna å nå rommet, ifølge mangemilliardæren selv. Bildet viser Virgin-romskipet Unity.

– Det er snakk om uker, ikke måneder. Og etter det vil det ta måneder, ikke år, før jeg selv også er i verdensrommet, sier Branson i et intervju gjennomført i Singapore med CNBC.

Opprinnelig var planen at Branson selv skulle ta en romferd i april 2018. Det har blitt utsatt, men nå sier milliardæren, og mannen bak selskaper som Virgin Atlantic og Virgin Records, at det hele kan nærme seg.

Han tror man i løpet av relativt kort tid vil se kostnaden per kommersielle romferd gå ned fra 250.000 dollar per tur i dag, til 40–50.000 dollar per tur i løpet av det neste tiåret.

Les også: (+) ESA, Andøya og «NewSpace»: Tror romfart kan bli et norsk industrieventyr

Hyperloop

Mangemilliardæren uttalte seg også om prosjektet Virgin Hyperloop One.

Selskapet, der Branson er styreleder, er «veldig nær» ved å levere hyperloop-teknologien i India. Selskapet er i samtaler med Dubai og Saudi-Arabia om å slippe teknologien også i Midtøsten.

Branson sier at en tur med Virgin Hyperloop One vil koste «ikke mer enn en billett med høyhastighetstog», skriver CNBC.

 <p><b>MANGE JERN I ILDEN</b>: Richard Branson er involvert i både romfart og. </p>

MANGE JERN I ILDEN: Richard Branson er involvert i både romfart og. 

Han sier at prisene også kan bli lavere enn dette.

Branson sier han venter at etterspørselen etter teknologien vil bli gigantisk, når det første prosjektet realiseres.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå