Ruter parkerer hydrogenbusser og stenger fylleanlegg etter eksplosjonen i Sandvika

Etter eksplosjonen på hydrogenstasjonen i Sandvika tar nå Ruter sine hydrogenbusser midlertidig ut av drift og stenger i tillegg hydrogenanlegget på Rosenholm.


<p><b>TAR GREP:</b> Trafikkselskapet Ruter.</p>

TAR GREP: Trafikkselskapet Ruter.

Ruters hydrogenstasjon på Rosenholm har ifølge Ruter et annet teknisk design og leverandør enn Uno-X-stasjonen, hvor en hydrogentank trolig gikk i luften mandag denne uken. Men for å være på den sikre siden stenger de nå anlegget.

– Vår stasjon har vært i drift siden 2012 uten slike hendelser. I påvente av vurdering av sikkerhet rundt videre drift har vi allikevel valgt å stenge ned vår stasjon som et ekstra sikkerhetstiltak, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til Bussmagasinet.

I tillegg tas de til sammen fem hydrogenbussene midlertidig ut av drift. Ifølge Ruter skal dette skyldes tekniske feil eller svikt på bussene.

– Uavhengig av denne hendelsen utreder Ruter mulighetene for videre satsing på hydrogendrift, sier Johansen.

Det var ved 17.30-tiden mandag ettermiddag at den kraftige eksplosjonen gikk av ved Uno-X-stasjonen ved Kjørbo i Sandvika. Det skal ha vært en hydrogentank som gikk i luften, og hendelsen etterforskes nå av politiet.

Ingen ble skadd i eksplosjonen, som skal ha vært så kraftig at den slo ut på jordskjelvmålere opptil 28 kilometer unna.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå