Ryanair i samtaler om gjenåpning av Rygge lufthavn

Ryanair-sjef Michael O'Leary bekreftet mandag at selskapet vurderer gå tilbake til Rygge Lufthavn, to år etter selskapet forlot flyplassen. 


<p>RYGGE: Ryanair er i samtaler om gjenåpning av Rygge Lufthavn, bekrefter Ryanair-sjef Michael O'Leary</p>

RYGGE: Ryanair er i samtaler om gjenåpning av Rygge Lufthavn, bekrefter Ryanair-sjef Michael O'Leary

– Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for at vi bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sa konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair på selskapets analytikerpresentasjon mandag, ifølge Nettavisen.

Ryanair-sjefen sa under presentasjonen at selskapet ønsker å opprette baser i Skandinavia og Frankrike. Han skal ifølge avisen nevnt Marseilles Provence Lufthavn og Rygge Lufthavn spesielt. 

– Hovedfordelen er av vi nå kan gå inn i markeder som Frankrike og Skandinavia som vi tidligere har forsøkt å unngå, sa O'Leary.

Rygge Sivile Lufthavn ble nedlagt i 2016 etter Ryanair forlot basen, etter landets politikere innført den mye omtalte flyseteavgiften. 

Billigere billetter

Ryanair-sjefen forklarte at dette vil bety lavere billettpriser for flypassasjerer.

– Ved å opprette baser i Skandinavia, kan vi tilby mye lavere billettpriser enn Norwegian og SAS. Det er to selskaper med veldig høye kostnader og veldig høye flybillettpriser, sa O'Leary.

Espen Ettre, styremedlem i Rygge sivile lufthavn sier til E24 at de har hatt samtaler med Ryanair, men ikke spesifikt om opprettelsen av en base.

– Vi ble klar over disse uttalelsene i dag, og synes dette var litt overraskende, men selvsagt positivt. Basert på samtalene vi har hatt, har ikke opprettelsen av en base på Rygge vært oppe til diskusjon, sier Ettre.

Han sier videre at Rygge fint kan driftes uten at den blir gjort til Ryanair-base.

– Ryanair kan fly inn fra de 90 basene de har rundt omkring i Europa. Slik vi har regnet på det, trenger flyplassen en million reisende i året for at det skal gå rundt.

I 2016 hadde Rygge 1,5 millioner reisende, ifølge Ettre.

– Overraskende

 <p><b>LOVER FORTGANG: </b>Ordfører i Rygge Inger-Lise Skartlien sier kommunen ønsker Ryanair hjertelig velkommen tilbake, og lover fortgang i saksbehandlingen fra kommunens side.</p>

LOVER FORTGANG: Ordfører i Rygge Inger-Lise Skartlien sier kommunen ønsker Ryanair hjertelig velkommen tilbake, og lover fortgang i saksbehandlingen fra kommunens side.

Ordfører i Rygge kommune Inger-Lise Skartlien hadde ikke hørt om nyhetene da E24 ringer henne mandag ettermiddag.

– Det er jo overraskende, men veldig positive nyheter. Jeg gleder meg til å høre hvordan disse samtalene utvikler seg, sier Skartlien.

Hun tror Ryanair er riktig selskap for flyplassen.

– Om Rygge igjen skal opp å gå tror jeg vi trenger et lavprisselskap i bunnen, og da passer jo volumet og bredden til Ryanair godt inn, sier ordføreren.

Skartlien lover at kommunen skal gjøre det de kan.

– Det er begrenset hva kommunen kan bidra med, men vi kan love rask saksbehandling, og ønsker dem hjertelig velkommen tilbake.

Ordføreren understreker hvor viktig flyplassen var for både kommunen og hele Østfold.

– Det viste seg jo etter nedleggelsen at flyplassen stod for 1000 årsverk, og det er jo mye for en kommune som trenger flere arbeidsplasser.

E24 har mandag ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med Ryanair uten å få svar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå