Passasjertall: Ny julirekord for SAS tross sommerkanselleringer

SAS fraktet 2,6 millioner passasjerer forrige måned.


<p><b>VOKSER</b>: SAS leverte sterke passasjertall for juli. Her fra Værnes.</p>

VOKSER: SAS leverte sterke passasjertall for juli. Her fra Værnes.

SAS fraktet 2,6 millioner passasjerer i juli, en økning på 2,2 prosent fra fjoråret. Passasjertallet er også ny rekord for juli måned, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, falt med 0,9 prosentpoeng og endte på 85,6 prosent for måneden.

– Kapasitetsveksten i det skandinaviske markedet har akselerert i løpet av våren og sommeren 2018. Veksten er ventet å fortsette ut året, skriver SAS i pressemeldingen.

Samtidig varsler selskapet at sterk dollar og kanselleringer vil tynge kvartalsresultatet.

– På grunn av operasjonelle utfordringer har SAS kansellert flere flyvninger dette kvartalet enn normalt, som vil føre til høyere kostnader. Samtidig har den amerikanske dollaren holdt seg sterk, noe som vil påvirke SAS' driftsutgifter negativt, skriver selskapet.

Store forsinkelser

SAS’ operative direktør Lars Sandahl Sørensen sa til Berlingske forrige helg at omkring 100.000 passasjerer har fått flyet kansellert i løpet av sommermånedene.

Han minnet imidlertid om at tallene måtte settes inn i en sammenheng. SAS har i perioden gjennomført 78.500 flyginger, og selskapet frakter 100.000 mennesker hver eneste dag.

Sørensen sier til avisen at kanselleringene hovedsakelig skyldes tre årsaker. Den første og viktigste er utfordringer med flygeledelsen. Forsinkelser hos disse har ført til at mannskap kommer for sent frem til å fly videre.

Bemanningsproblemer


SAS har imidlertid heller ikke hatt nok mannskap på stand by.

Mannskapsmangel har også vært selskapets nest største utfordring. Bemanningsproblemer hos datterselskapet SAS Irland og underleverandøren Cityjet har ført til kanselleringer, erkjenner SAS-direktøren.

I tillegg har SAS slitt med forsinkede leveranser fra Airbus og andre mindre faktorer, skriver Berlingske.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå