SAS får én milliard i krasj-erstatning

SAS får en milliard kroner etter Dash8-problemene.

SAS-konsernet SAS-NOK offentliggjør mandag morgen at de har inngått et forlik med Bombardier og Goddrich som følge av hendelsene knyttet til flyselskapets Dash-flåte høsten 2007.

Ifølge en pressemelding vil den finansielle kompensasjonen bli på vel en milliard svenske kroner i form av kontant betaling og kreditter for fremtidige bestillinger av nye fly.

Bestiller nytt

Som en del av forliket legger SAS inn en bestilling på 27 fly fra Bombardier. I tillegg er det inngått en opsjonsavtale på ytterligere 24 fly.

- Vi er veldig fornøyd med forliket med Bombardier. Våre kunder kommer til å få reise med mest moderne regionalflyene som er på markedet, konsernsjef Mats Jansson i SAS i pressemeldingen.

Ifølge en pressemelding fra Bombardier er verdien av ordren om å kjøpe nye fly 1,75 milliarder dollar (drøyt ni milliarder kroner), hvis alle opsjonene blir utøvd.

Ettersom forliket er konfidensielt vil ikke SAS gi ytterligere informasjon om de finansielle elementene i selve avtalen.

De nye flyene SAS ha bestilt er jetfly av typen CRJ900 NextGen og turbopropellfly av typen Q400 Nextgen. De erstatter den gamle Q400-flåten som ble satt som ble tatt ut av trafikk i fjor høst og andre fly i SAS-konsernet.

Leveringene vil skje gradvis fra høsten 2008 og frem til 2011.

Store tap

Problemene med Dash 8 Q400-flyene som belastet SAS-konsernets regnskaper med 200 millioner kroner i tredje kvartal og 500 millioner svenske kroner i fjerde kvartal.

Ledelsen har tidligere anslåttat regnskapet vil bli belastet med ytterligere 700-800 millioner kroner på grunn av Dash-problemene i 2008.

Les også: SAS krever èn milliard etter Dash-krasj

Les flere nyheter på E24-forsiden.

På forsiden nå