Sjekk den yachten

«Ulysses» på 107 meter sjøsatt fra offshoreverft.

<p><b>FOR FØRSTE GANG:</b> Yachten på 107 meter kjente sjøvann under baugen for første gang da den ble sjøsatt fra beddingen på Kleven Verft lørdag.<br/></p>

FOR FØRSTE GANG: Yachten på 107 meter kjente sjøvann under baugen for første gang da den ble sjøsatt fra beddingen på Kleven Verft lørdag.

Som regel er Nordsjøens arbeidshester som sjøsettes fra beddingen på offshoreverftet Kleven Verft.

Men lørdag var det noe helt annet som kom i vannet for første gang

Da ble nemlig den 107 meter lange yachten sjøsatt.

Fartøyet beskrives som luksuriøst, men samtidig robust og sjødyktig. Det er designet av Marin Teknikk i Herøy og egner seg for lange ekspedisjoner i tøffe farvann, ifølge en pressemelding fra Kleven Verft.

Eierne Robyn og Graeme Hart hadde kommet fra hjemstedet Auckland i New Zealand for å være tilstede under sjøsettingen. De har mange nybyggingsprosjekter bak seg.

- Dette er et svært spennende prosjekt for oss, sier Graeme Hart i pressemeldingen.

Fartøyet vil får navnet «Ulysses» når det blir overlevert eierne våren 2015.

Pressemeldingen forteller ikke så mye mer enn det om fartøyet.

- Spektakulær sum

Men i mars 2013 offentliggjorde verftet at de hadde gått en kontrakt på et fartøy på 107 meter som skulle bygges for å seile i tøffe farvann. Det ble den gang opplyst at fartøyet skulle designes av Marin Teknikk i Herøy.

<p><b>RUVER:</b> Det er ikke mange fritidsbåter som når opp til den 107 meter lange yachten som ble sjøsatt lørdag.<br/></p>

RUVER: Det er ikke mange fritidsbåter som når opp til den 107 meter lange yachten som ble sjøsatt lørdag.

Eierne var den gang en hemmelighet, noe også prisen var.

- Men det er en ganske spektakulær sum, sa konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven til E24 da kontrakten ble kjent.

Den gang ble det opplyst at helikopterdekk, helikopterhangar, svømmebasseng, boblebad og innredning til 60 personer var noe av det som stod på bestillingen.

- Prosjektet viser at vi også kan levere innen dette helt spesielle markedet. Det er spennende tider, sier konsernsjef Rasmussen i pressemeldingen i forbindelse med sjøsettingen.

Men noe har åpenbart ikke gått helt etter planen.

Da kontrakten ble offentliggjort i mars i fjor, het det at fartøyet skulle levers i innen utgangen av inneværende. Men eierne må altså vente til våren før fartøyet kan tas i bruk.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå