«Viking Sky»-bergingen: – Kostnader til selve bergingen tar man normalt ikke betalt for

Det er uklart hvor mye bergingsaksjonen etter cruiseskipet «Viking Sky» vil koste, etter at skipet fikk motorhavari og drev mot grunn i et voldsomt uvær. 


<p><b>UVÆR:</b> Cruiseskipet "Viking Sky" var rundt 100 meter unna å gå på grunn i Hustadvika utenfor Molde.</p>

UVÆR: Cruiseskipet "Viking Sky" var rundt 100 meter unna å gå på grunn i Hustadvika utenfor Molde.

Da «Viking Sky» sendte ut mayday signal i 14-tiden lørdag, ble det startskuddet for en stor redningsaksjon. Det 227 meter lange skipet var på det nærmeste ikke mer enn cirka 100 meter unna å drive på grunn i Hustadvika utenfor Molde.

Nesten 500 av de 1373 personene som var om bord på skipet ble evakuert i det voldsomme uværet.

Les også: Slik var det dramatiske døgnet for «Viking Sky»

Kystverket sier at det er for tidlig å si noe om hvor mye helgens redningsaksjon har kostet. 

– Kostnader til selve bergingen tar man normalt ikke betalt for. Vi i Kystverket har ikke hatt de største kostnader i denne aksjonen, men det har vi som sagt ikke oversikt over på det nåværende tidspunkt, heller ikke om vi vil fremme krav, opplyser direktør i stab for kommunikasjon og samfunnskontakt i Kystverket, Solveig Moe Frøland. 

Det er Viking Ocean Cruises som eier skipet.

Skipet er forsikret

Hvorfor skipet fikk motorstopp er ikke kjent, men Statens havarikommisjon skal granske hendelsen.
Hvor store skader skipet hadde fått da det søndag ble cruiseskipet slept til Molde, er ikke kjent.
Gard, som står oppført som ett av forsikringsselskapene til ««Viking Sky»», understreker at de ikke har ansvarsforsikring for skipet. Videre sier de at de ikke kommenterer pågående saksbehandlinger. 

E24 har ikke lyktes med å få en kommentar fra Steamship Mutual, som også står oppført som forsikrer av cruiseskipet.

Les også: Teoriene om hvorfor det gikk galt.

Viking Sky-rederiet beklager

Torstein Hagen (76), milliardær-rederen som eier Viking-rederiene beklager i en uttalelse mandag alt gjestene har vært gjennom de siste dagene.

– De siste døgnene har vært både dramatiske og hektiske for gjester og mannskap om bord i Viking Sky. Jeg vil gjerne få be om unnskyldning for alt gjestene våre har vært gjennom, sier Hagen, og fortsetter:

– Jeg kan heller ikke si mange nok ganger hvor stor pris jeg setter på den innsatsen som er gjort av norske redningsmannskaper, ledet av Hovedredningssentralen Sør-Norge, og rette en takk til folket langs Møre-kysten for som har tatt våre gjester imot med åpne armer og omsorg. Jeg vil også få benytte anledningen til å berømme mannskapet om bord på Viking Sky for deres enorme innsats.

Viking Sky har nå begynt en intern undersøkelse av hendelsen, og deres mål er å etablere en komplett og helhetlig forståelse av hva som har skjedd. I tillegg vil de støtte politiets, Sjøfartsdirektoratets og Havarikommisjonens arbeid.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå