– Som lyn fra klar himmel

Selskapet som egentlig skulle kjøpe konkursboet til Soundgarden-kjeden trekker seg etter å ha studert tallene nærmere. <p><b>FALKT I STAVER:</b> Kjøperen vil allikevel ikke overta konkursboet til lyd- og billedutstyrskjeden Soundgarden, og redningsaksjonen etter konkursen er dermed lagt på is. </p>

FALKT I STAVER: Kjøperen vil allikevel ikke overta konkursboet til lyd- og billedutstyrskjeden Soundgarden, og redningsaksjonen etter konkursen er dermed lagt på is. 

Selskapet Fnky mangler finansieringen som skal til for å overta konkursboet til Soundgarden, skriver fagbladet Elektronikkbransjen.

– Fra vår side setter vi denne overtagelsen på pause nå, uttaler Stein Frode Ertzeid til fagbladet.

– De siste dagene har vist oss at boet ikke akkurat var sånn som vi hadde kommunisert med bobestyrer at det skulle være. Og dermed sprekker finansieringen.

Stein Frode Ertzeid står bak Fnky sammen med sønnene Are og Torgeir.

Les også vår artikkel om da det ble gitt bud på boet

– Som lyn fra klar himmel

Fnky driver tre nettbutikker som selger produkter innen lyd, møbler og teknologi, samt Sykkelpikene.no.

Bostyrer Erling Opdal, som har mer enn 2.000 selskapsavviklinger bak seg, sier han aldri har vært borti noe lignende.

 – Det kom som lyn fra klar himmel at Fnky AS har problemer med finansieringen, og vi har gitt dem tid ut dagen til å få denne på plass, sier Opdal.

Redningsaksjon lagt på is

Spaceworld Soundgarden gikk først konkurs 14. juni i fjor. En uke senere ble det kjent at Soundgarden.no AS ville videreføre en del av butikkene.

Deretter gikk også etterfølgeren konkurs, noe som ble meldt mandag for en uke siden. 

Lørdag meldte Fnky at de ville kjøpe konkursboet. Stein Frode Ertzeid i Fnky har tidligere vært daglig leder og medier i Hi-Fi Center-kjeden, som i 2008 endret navn til Soundgarden.

– Med dette ønsker jeg å hente frem den gamle kjærligheten, å rendyrke et konsept vi kjenner fra tidligere, og at dette kommuniseres på en tydelig måte, sa Stein Frode Ertzeid da.

Den siste redningsaksjonen skulle sikre at elektronikkjeden som har 15 butikker i landet lever videre, men har nå blitt lagt på is. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå