Spår massedød for engelske puber

Rundt 10 prosent av pubene i Storbritannia kan forsvinne innen utgangen av neste året, spår pub-magasin.

<p><b>MARKEDET SYNKER:</b> Den ikoniske pinten kan miste fotfeste som britisk nasjonalsymbol, etter flere eksperter spår britisk pubdød.<br/></p>

MARKEDET SYNKER: Den ikoniske pinten kan miste fotfeste som britisk nasjonalsymbol, etter flere eksperter spår britisk pubdød.

The Good Pub Guide anslår at 4.000 britiske puber i løpet av det neste året vil gå dukken, fordi de serverer for dårlig øl og mat, ifølge the Guardian.

Den en gang blomstrende britiske pubbransjen, som omfatter 49.500 britiske pubutsalg, har blitt brakt i kne etter store fall i ølprisene, og sterk konkurranse fra dagligvaren.

Det har ført til massenedleggelser, noe som er på høy tid, skal man tro ekspertene bak rapporten for 2014.

De ser helst at energiske og innovative eiere tar over pub-lisensene og fester sterkere grep om markedet.

- Den verste lederen for en pub, er han som ikke bryr seg om kundene. Slike lisenseiere gir bransjen et dårlig omdømme, og fortjener å tape lisensen, sier redaktørene av rapporten.

De hevder det bare er de mest elendige pubene som blir tvunget til å stenge kranene, de som er fornøyd med å servere middelmådig mat og drikke i kjedelige omgivelser.

Derimot ser The Campaign for Real Ale lysere på fremtiden. De har tidligere rapportert 26 stengte puber i uken, og tror ikke flere enn 1000 puber blir stengt i 2014, mens the Good Pub Guide forventer at bildet endrer seg drastisk de neste 12 månedene.

En gladnyhet for de som frykter det skal skorte på britiske puber, er at redaktørene samtidig spår at 1000 puber vil gjenoppstå med nye eiere neste år.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå