Omsetningen i sportsbransjen klatrer

Sportsbransjen har økt omsetningen med rundt 10 prosent de to siste årene. Norsk Sportsbransjeforening forklarer det med økende interesse for friluftsliv.


<p><b>SPORTSUTSTYR</b>: Omsetningen i sportsbransjen er doblet de siste ti årene.</p>

SPORTSUTSTYR: Omsetningen i sportsbransjen er doblet de siste ti årene.

– Sportsbransjen har doblet omsetningen de siste ti årene. De store driverne for denne veksten i 2016 og 2017 er økt interesse for friluftsliv og aktiv fritid over hele landet, sier direktør Trond Evald Hansen i Norsk Sportsbransjeforening til Nationen.

I løpet av de ti siste årene er omsetningen for sportsbransjen doblet. Ifølge foreningen omsettes det sportsutstyr per innbygger for 30 prosent mer enn gjennomsnittet i Europa.

I Norge ble det i fjor solgt utstyr til sport og friluftsliv for rundt 15,5 milliarder kroner. I 2016 var omsetningen 15,01 milliarder mot 14,08 milliarder i 2015.

– De siste par årene har stadig flere nordmenn fått øynene opp for norsk natur og friluftsliv. En rekke friluftsorganisasjoner, som for eksempel Den Norske Turistforening (DNT), har også rekordvekst, sier Hansen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå