Starbucks åpner i Norge

Den første filialen åpner på Oslo Lufthavn i begynnelsen av 2012.

ÅPNER I NORGE: Starbucks åpner på Gardermoen i 2012.
ÅPNER I NORGE: Starbucks åpner på Gardermoen i 2012.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby kunder i Norge den unike Starbucks-opplevelsen. Norge har verdens høyeste forbruk av kaffe per innbygger, og det representerer en stor mulighet for Starbucks, sier Rich Nelsen, administrerende direktør for Starbucks Europa, Midtøsten og Afrika, i en pressemelding.

Det er i samarbeid med SSP, et verdensomspennende selskap som driver med servering på flyplasser og togstasjoner, at Starbucks nå etablerer seg i Norge.

Etter å ha etablert et samarbeid i 2008, har selskapene åpnet tilsammen 29 filialer på europeiske flyplasser.

Starbucks har også tidligere  varslet at de ønsker å etablere seg på flyplasser rundt omkring i verden.

Like navn, ulike konsepter

Einar Kleppe Holtet, som er daglig leder i kaffebarkjeden Stockfleth's, sier han ikke frykter konkurransen fra den verdensomspennende kjeden.

- Det blir spennende å konkurrere mot og bli sammenliknet med verdens største kaffebarkjede, om de etter hvert etableres i Oslo sentrum, sier han til E24.

Selv driver han ni kaffebarer i Stor-Oslo, men han tror ikke kundene vil ha problemer med å se forskjellen på Stockfleth’s og den nye konkurrenten.

- Vi og Starbucks har et ganske likt navn, men veldig ulike konsepter. Vi har helt andre verdier, og satser mer på lokale råvarer og brennerier.

- Vi har allerede sett litt av hvordan deres enorme markedsføringsmaskin jobber, da de stod i dagevis og delte ut iskaffe på Karl Johans gate i forbindelse med lanseringen av iskaffe i butikk. Jeg har imidlertid fremdeles klokkertro på vårt konsept, sier Holtet.

Kaffebrenneriets Steinar Paulsrud.
Kaffebrenneriets Steinar Paulsrud.

Ønskes velkommen

Kaffebrenneriet, som driver 21 kaffebarer i Oslo, frykter heller ikke konkurransen fra den amerikanske kjeden.

- Kaffebrenneriet ønsker Starbucks velkommen til flyplassen. Dette er et godt tilskudd til reisende, sier daglig leder Steinar Paulsrud han til E24.

Vinterlansering av iskaffe

Stabucks lanserte i januar sine iskaffe-produkter i dagligvarebutikker og kiosker i Norge.

Ifølge selskapet selv har produktene oppnådd en markedsandel på 37 prosent.

Les også: Starbucks varsler dyrere kaffe

SSP, som skal drive Starbucks-baren, driver i dag tilsammen 26 serveringssteder og kiosker på Gardermoen, som Upper Crust, Caffe Ritazza og Pizza Hut.

– Vi er glade for å kunne bygge videre på vår vellykkede drift av Starbucks-kaffehus i Europa, og for å spille en rolle i etableringen av Starbucks i Norge, sier Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP Norge.

Les også: - Venn deg til dyr kaffe

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå