Stordalen investerer åtte milliarder ved Oslo S

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice og partnere investerer rundt åtte milliarder kroner rundt Jernbanetorget og Oslo S og vil om tre år ha 2.068 rom fordelt på åtte hoteller i området.


<p>AMBISIØST MÅL: Nordic Choice-sjef Petter Stordalen ønsker å få en markedsandel på 35 prosent i Oslo.</p>

AMBISIØST MÅL: Nordic Choice-sjef Petter Stordalen ønsker å få en markedsandel på 35 prosent i Oslo.

– Det er altså her i dette området det skjer. Med alt fra Deichmanske, Barcode, Lambda, Operaen, Bjørvika-utviklingen og andre store utbyggingsplaner., sier Stordalen til Dagens Næringsliv.

Investeringen kommer med utvidelsen av Royal Christiania, nye Clarion Bjørvika som åpner i 2019, og det nye hotellet i det tidligere hovedkontoret til Den norske amerikalinjen (NAL) på Jernbanetorget, som åpner mai 2018.

Mens de fleste av Stordalens hoteller har merkenavn som Clarion, Quality eller Comfort, blir det nye hotellet frittstående på linje med The Thief på Tjuvholmen og Farris Bad i Larvik, skriver avisen.

Ifølge Stordalen mangler Oslo 1.600 hotellrom.

– Målet er en markedsandel på nærmere 35 prosent. Nå har vi 22 prosent, så det er fortsatt en vei å gå, sier han.

Det var i slutten av august at Clarion Hotel Bjørvika vant kontrakten om å tilby overnattingsplass i det nye bygget som Skanska skal bygge mellom Operaen, Lambda og Barcode.

– Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happening, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sa Stordalen.

Hotellplanene omfatter 253 hotellrom inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 m² konferansefasiliteter med total kapasitet til 1.200 personer.

Byggearbeidet starter i november og bygget vil være ferdigstilt i juni 2019.

Planene for Royal Christiania er å gjøre hotellet til Norges største hotell.  Dette innebærer at 190 mister jobben, skrev VG i juni.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå