Stordalen satser på miljømerking

Petter A. Stordalen blir hovedaksjonær i Ecohz, som miljøgodkjenner fornybar energi.

Det fremkommer i en pressemelding torsdag.

Gjennom sitt selskapet Home Capital ASA har han inngått avtale om å kjøpe 67 prosent av aksjene i Ecohz som omtales i pressemeldingen som et av Norges ledende selskaper innen opprinnelsesgarantier for fornybar energi.

- Fornybar energi er en svært attraktiv vare og Home Capital har stor tro på miljøbedrifter som Ecohz. Vi vil bidra til at Ecohz blir en ledende europeisk aktør innen opprinnelsesdokumentasjon for fornybar energi, sier Petter A. Stordalen i pressemeldingen.

- Et solid fundament

Home Capital får etter transaksjonene en eierandel på 67 prosent. De ansatte i Ecohz får en mindre eierandel. Troms Kraft, TrønderEnergi Kraft og Eidsiva Vannkraft forsetter som eiere med 11 prosent hver.

- Med Petter Stordalen og Home Capital på laget har vi fått et solid fundament for å nå målet om å bli ledende i Europa på salg av opprinnelsesdokumentasjon for fornybar energi. Kjøp av fornybar energi med opprinnelsesgarantier, er et viktig bidrag for å kutte CO2 utslipp og stimulere bygging av mer fornybar produksjon, sier administrerende direktør Leif Hegna i Ecohz i meldingen.

Stordalen og Norgani-striden: - Jeg bøyer meg i støvet

På forsiden nå