Superkullet på NTH

I 1991/92 var en gullkantet årgang ved gamle NTH i Trondheim. Flere av Norges mest suksessrike IT-gründerne ble ferdig uteksaminert

Vegard Wollan og Alf-Egil Bogen møttes da de begge studerte til sivilingeniør ved NTH (nå NTNU - Norges teknisk naturvitenskapelige universitet) fra slutten av 80-tallet og frem til 1992.

En som lot seg imponere av det Bogen/Wollans fikk til var kullkompis Geir Førre. Bogen og Wollan var aktive støttespillere da Førre etablerte radiobrikkeselskapet Chipcon sammen med medstudentene Sverre Dale Moen og Svein Anders Tunheim. Bogen var også i en lang periode styreleder i Chipcon.

Et par dager før jul i 2005 ble Chipcon kjøpt av Texas Instruments, og de tre gründerne innkasserte rundt 130 millioner kroner hver. De to Atmel-gründerne kunne putte rundt 25 millioner kroner hver i lommen etter salget.

Også gründer og sjef i det børsnoterte søkemotorselskapet Fast Search &Transfer John M. Lervik studerte ved NTH samtidig.

Teknisk Ukeblad samlet i fjor noen av gründerne for en prat sammen med noen av deres veiledere på NTH. En av dem, professor Arne Halaas, peker på at det var svært vanskelig å komme inn på studiet da disse suksessrike gründerne startet.

Atmel-gründer Vegard Wollan trekker også frem en annen forklaring overfor Aftenposten. - Jappetiden var over, og det var dårlige tider. Vi var ikke sikre på om vi fikk jobb etter studiene.
På forsiden nå