Supermodell gir norsk designsuksess

Telefonen gløder hos Mila etter at Kate Moss ble avbildet med firmaets pelsjakke.
GIR DRAHJELP TIL NORSK FIRMA: Supermodellen Kate Moss skaper salgsboom for norske designere.
GIR DRAHJELP TIL NORSK FIRMA: Supermodellen Kate Moss skaper salgsboom for norske designere.

Før helgen ble den engelske supermodellen Kate Moss avbildet med pelsjakke produsert av det norske firmaet Mila. Bildene ble raskt spredd i flere medier. Det har gitt salgsboom for de to norske designerne.

- Ved innsalget i fjor høst var ikke etterspørselen etter denne jakken så stor. Vi produserte omkring 30 stykker av den, sier daglig leder Tanaz Shirazi til E24.

Etter omtalen i motemediene har etterspørselen eksplodert. Siden lørdag har hun fått inn bestillinger på over 350 jakker lik den Moss var ikledd.

- Etterspørselen har økt voldsomt og våre agenter får telefoner hele tiden, samtidig som vi får masse e-mails fra jenter som er ville etter å få tak i samme jakke som Kate Moss, fortsetter hun.

- Jeg får minst en mail i minuttet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Internasjonalt bemerket

Shirazi designer vester, jakker og luer i resirkulert pels sammen med søsteren Sanaz Shirazi. Designerduoen flyttet fra Norge til London våren 2010 for å satse internasjonalt på klesmerket "Sanaz Shirazi".

Det er ikke første gang de norske jentene gjør seg bemerket internasjonalt.

Flere store internasjonale motemagasiner har allerede viet de to oppmerksomhet. Vogue er ett av dem.

- Vi har blitt kontaktet av Vogue og Harper's Bazaar i dag. Harper's har bildet av Moss på forsiden akkurat nå, sier Tanaz Shirazi engasjert.

Selv om etterspørselen har eksplodert, forholder hun seg forsatt rolig.

- Dette er ikke høyt i forhold andre stiler hvor gjennomsnittet ligger mye høyere. Men ekstra hyggelig var det at omkring de 30 som ble solgt, er en blitt Kate Moss' nye favoritt.

Til matproduksjon

Det er lite som tyder på tilgangen her til lands vil ta av. "Sanaz Shirazi" er et luksusmerke og skal ikke masseproduseres.

- Alt materiell brukt er av det beste av naturlig materiell som finnes. Vi bruker aldri materiell som ikke er naturlig. Det er kun kaninpels, saueskinn og lignende hvor kjøtt går til matproduksjon.

Følg E24 på Facebook

De to norske søstrene har kledd opp superkjendiser flere ganger.

Skuespiller Sienna Miller har flere ganger blitt avbildet med vester fra den norske designerduoen. Den australske fotomodellen Ellen McPherson er annen som har valgt jentenes design.

Les flere saker på E24

På forsiden nå