Alibaba-sjefen tror toppsjefen er en robot om 30 år

Milliardær og Alibaba-sjef Jack Ma tror toppsjefen erstattes av roboter.


<p><b>ROBOT:</b> Alibaba-gründer Jack Ma tror en robot kan sitte i sjefstolen til verdens største selskaper om 30 år. </p>

ROBOT: Alibaba-gründer Jack Ma tror en robot kan sitte i sjefstolen til verdens største selskaper om 30 år. 

Når robotene styrer selskapet ditt. Det var en del av tankerekken da Alibaba-milliardær Jack Ma holdt et innlegg for «China Entrepreneur Club» mandag. Han sa blant annet at han tror roboter kommer til å ta over mange flere jobber enn de gjør i dag, og at roboten en dag kanskje er toppsjefen i et stort selskap.

– Om 30 år er kanskje en robot på forsiden av Times Magazine, som kårer årets beste CEO. De husker bedre enn oss, de regner raskere enn oss og de vil ikke bli sint på konkurrenten, sa Ma ifølge CNBC.

Les også: – Hvis handelen stopper, begynner krigen

Advarte

Han forklarte videre at han gjennom de siste 15 årene har gitt over 200 taler om innvirkningen av e-handel og internett for tradisjonelle selskaper, men at mange ikke hørte på ham fordi han ikke var kjent. 

Ma advarte også selskaper som ennå ikke har tatt inn over seg den teknologiske utviklingen vi har gått gjennom. Likevel mener han at vi mennesker må se på muligheten for å lage roboter som er spesifisert på å gjøre det vi ikke selv klarer. Det vil gjøre roboten til en menneskelig partner, mer enn en motstander til oss selv, mener Ma.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå