Samsung-toppsjef går av: – Jeg klarer det ikke lenger

Styreleder i Samsung slutter i selskapet på tross av knallresultater. 


<p><b>GÅR AV:</b> Styreleder og administrerende direktør i Samsung Kwon Oh-hyun går av som toppsjef i selskapet på tross av skyhøye resultater.</p>

GÅR AV: Styreleder og administrerende direktør i Samsung Kwon Oh-hyun går av som toppsjef i selskapet på tross av skyhøye resultater.

Sørkoreanske Samsung sier de hadde en kraftig økning i overskuddet for tredje kvartal, en vekst nær tre ganger så stor som året før, skriver NTB.

Mer overraskende enn gode resultater er ferske nyheter om endring i ledelsen.

Styreleder i Samsung og en av selskapets tre administrerende direktører, Kwon Oh-hyun, sier han trekker seg fra selskapet i mars.

– Med den store krisen mener jeg tiden har kommet for selskapet til å begynne på nytt med nytt og ungt lederskap for å svare på utfordringene i den raskt skiftende IT-bransjen, sier Kwon i en uttalelse.

Ifølge Kwon var det ikke enkelt å gi fra seg roret på et av verdens største teknologiselskaper.

– Det er noe jeg har tenkt på lenge, og det har ikke vært en lett beslutning å ta, men jeg føler jeg ikke har det i meg lenger, sier Kwon skriver The Verge.

Korrupsjonsskandale

Samsungs toppledelse har gått gjennom tunge tider det siste året grunnet flere korrupsjonsskandaler, hvor blant annet milliardæren og Samsung-arving Lee Jae-yong ble funnet skyldig i en sørkoreansk domstol.

Tidligere i år ble tidligere Samsung-president Park Guen-hye også funnet skyldig i korrupsjon.

Det er tydelig at denne krisen også har påvirket Kwon sterkt, som man kan lese fra et brev han skriver til sine ansatte.

– Vi har konfrontert denne krisen fra innsiden, og jeg tror at det er tid for at noen gir selskapet er ny start, med nytt giv og et ungt lederskap klare for å takle nye utfordringer i IT-bransjen, skriver Kwon ifølge The Verge.

Saken fortsetter under bildet.

 <p><b>LAGT I JERN:</b> Tidligere toppsjef og Samsung-arving Lee Jae-yong, ble i sommer dømt til fem års fengsel for korrupsjonsangklager.</p>

LAGT I JERN: Tidligere toppsjef og Samsung-arving Lee Jae-yong, ble i sommer dømt til fem års fengsel for korrupsjonsangklager.

Forberedt på godbiter

Ifølge danske Børsen.dk er det ikke uvanlig at Samsung legger frem godbiter fra regnskapet før de kommer med de endelige tallene i slutten av måneden.

Selskapet sier at de forventer et driftsoverskudd på 14.500 milliarder won, noe som tilsvarer 101,35 milliarder kroner.

Omsetningen anslås å ha steget rundt 29,7 prosent, til 62.000 milliarder won, altså 433,35 milliarder kroner.

Endelige tall kommer senere denne måneden.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå