BT stripper 4G-nettverk for deler fra Huawei

Det britiske telekomselskapet BT varsler onsdag at de skal fjerne komponenter fra kinesiske Huawei fra sitt 4G-nettverk innen 2021.

BT sier samtidig at det er uaktuelt å bruke utstyr fra leverandøren i sitt kommende 5G-nettverket. Det skriver flere medier, deriblant Cnet og Financial Times

De vil fjerne komponentene for å være i tråd med sine egne retningslinjer. Det skjer etter at amerikanske myndigheter forsøker å overtale sin allierte om å fjerne utstyr fra Huawei fra sine mobil- og internettsystemer. 

De mener det utgjør en sikkerhetsrisiko å bruke kinesisk utstyr. 

BT har lenge unngått å bruke utstyr fra Huawei i nettverk som gir tilgang til kundenes personlige data. Men selskapet EE brukte utstyr fra Huawei da de bygde ut sin 3G- og 4G-nettverk. EE ble solgt til BT for 12,5 milliarder pund i 2016.

Tross meldingen sier BT at Huawei er en viktig leverandør av utstyr som ikke inngår i deres kjernenettverk, og er en verdifull samarbeidspartner på teknologiutvikling.

Tross forbudet mot at Huwaei skal få bygge mobilnett eller selge sine telefoner i USA, består deler av de to største mobilnettene i Norge av utstyr fra det kinesiske selskapet. Telenor samarbeider tett med Huawei i utbyggingen av sitt 5G-nettverk i Norge.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå