Vestberg blir trolig verdens best betalte svenske

Alt ligger til rette for at den nye toppsjefen i Verizon vil bli bedre betalt enn noen annen svensk person.


<p><b>TOPPSJEF:</b> Hans Vestberg bli ny administrerende direktør i Verizon i august. </p>

TOPPSJEF: Hans Vestberg bli ny administrerende direktør i Verizon i august. 

Like før helgen ble det kjent at svenske Hans Vestberg i august vil ta over som toppsjef i den amerikanske telekomgiganten Verizon. Ifølge svenske Dagens Industri venter det gigantlønn på svensken som i dag jobber som teknologidirektør og sjef for «global networks» i selskapet.

Allerede i stillingen Vestberg besitter tjener han omkring 80 millioner kroner, men ifølge avisen kan han nå vente seg et solid lønnshopp.

Forgjengeren Lowell McAdam skal ha hatt en årslønn på 145,5 millioner kroner. Det er ventet at den nye sjefen vil få en høyere årslønn enn dette når han starter.

Av svensker er det kun administrerende direktør i 3M, Inge Thulin som ligger i sjiktet Vestberg nå kan plassere seg. Thulin hadde i 2017 en årslønn på 166 millioner kroner, skriver avisen. 

Her hjemme har man lenge tatt høyde for at det er Ålesund-mannen Pål Kibsgaard som sitter som toppsjef i oljeserviceselskapet Schulmberger som er den best betalte nordmannen i verden. Kibsgaard tjente i 2016 156 millioner kroner som konsernsjef i selskapet. 

Heller ikke svenske fotballproffer kan toppe Vestberg. Etter at fotballproffen Zlatan Ibrahimovic gikk fra Manchester United til LA Galaxy gikk den svenske superstjernen ned til omkring 23 millioner kroner i lønn over to år.

VG har tidligere skrevet at Ibrahimovic tjente 4,3 millioner kroner i uken under sin periode i Manchester United. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå