Monica Mæland «har tillit» til Telenor-styrelederen

Næringsdepartementet, som eier 54 prosent av Telenor, uttaler seg for første gang om striden mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted.


<p><b>HAR TILLIT TIL WÆRSTED:</b> Næringsminister Monica Mæland (H), her avbildet under muntlig spørretime på Stortinget.</p>

HAR TILLIT TIL WÆRSTED: Næringsminister Monica Mæland (H), her avbildet under muntlig spørretime på Stortinget.

– Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styret. Det har vi i alle selskapet hvor vi er eier, skriver departementet i en uttalelse til NTB.

Det var under næringsminister Monica Mæland at Gunn Wærsted ble foreslått som ny Telenor-styreleder. Hun tiltrådte i januar.

Nå er den tidligere Nordea-sjefen i hardt vær, etter at Dagens Næringsliv denne uken skrev at Wærsted oppfordret Sigve Brekke til å trekke seg som Telenor-konsernsjef denne høsten – uten at Wærsted skal ha hatt resten av styret med seg i oppfordringen.

Hvem skal ut?

Eksperter E24 har snakket med mener situasjonen er umulig å leve med, og at enten Brekke eller Wærsted nå må ut.

Overfor VG og E24 har Wærsted avvist at hun har kjørt noe sololøp som Telenor-styreleder.

Likevel kritiseres Wærsted for sin konflikt med Brekke i en fersk styreevaluering, meldte DN torsdag. I evalueringen skal det fremkomme at Wærsted også har havnet i klinsj med resten av styret.

Vraket Aaser

Selv om Næringsdepartementet nå forsikrer at Mæland har tillit til både styreleder og styret i «alle selskaper hvor vi er eier», skal vi ikke langt tilbake for å finne unntak.

Svein Aaser – som var styreleder i Telenor før Wærsted overtok –  gikk av etter sterkt press fra nettopp Monica Mæland.

Både Mæland og Aaser begrunnet avgangen med at hun ikke lengre hadde tillit til ham. Da var det korrupsjonen i delvis Telenor-eide VimpelCom som tynget den norske telegiganten, og Mæland mente viktig informasjon i saken hadde blitt holdt tilbake fra staten. Staten er hovedaksjonær i Telenor med en eierandel på 054 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå