Telia kjøper norsk konkurrent

Telia Company kjøper Phonero for 2.300 millioner på kontant- og gjeldsfri basis.


<p><b>VOKSER:</b> Phonero-oppkjøpet vil føre til at Telia Norges markedsandel i bedriftsmarkedet øker fra 13 til 27 prosent, ifølge Telia. Administrerende direktør i Telia Norge, Abraham Foss.</p>

VOKSER: Phonero-oppkjøpet vil føre til at Telia Norges markedsandel i bedriftsmarkedet øker fra 13 til 27 prosent, ifølge Telia. Administrerende direktør i Telia Norge, Abraham Foss.

Kjøpet av det norske mobiltelefoniselskapet Phonero vil gi Telia om lag 27 prosent i markedsandel av det norske bedriftsmarkedet, ifølge en melding fra Telia Company.

Målt i omsetning utgjør markedsandelen til Telenor 66,9 prosent, ifølge Telia og Telenor.

– Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Kjøpsavtalen er betinget av aksept fra Konkurransetilsynet, og er forventet ferdigbehandlet i løpet av første kvartal 2017.

Flytter trafikken over til Telias nett

Telia Norge, tidligere Netcom, forventer oppkjøpet vil gi årlige kostnadssynergier tilsvarende 400 millioner kroner. Brorparten av kostnadsbesparelsene kommer fra å overføre trafikk til Telias nett, med full effekt fra 2018.

Mens Phoneros telekommunikasjonstjenester først og fremst er rettet mot private og offentlige virksomheter i Norge, har Telia Norge også en stor kundebase i privatmarkedet.

– Dette er enda et viktig skritt mot å skape en ledende aktør rettet mot både forbrukere og bedrifter på tvers av Norden og Baltikum, sier administrerende direktør i Telia Company, Johan Dennelind, om sammenslåingen i selskapsmeldingen.

Bygget opp milliardselskap

Phonero ble startet opp i 2008 og tok raskt et jafs fra det norske bedriftsmarkedet.

I 2014 slukte Phonero konkurrenten Ventelo av Broadnet. Ventelo hadde ved overtagelsen driftsinntekter tilsvarende 784 millioner kroner siste regnskapsår (2013). Etter sammenslåingen ble Phonero et milliardselskap.

Phonero omsatte for 1.104 millioner i tolvmånedersperioden som endte 30. juni 2016, og satt igjen med et justert driftsoverskudd på 217 millioner kroner.

I dag består Phoneros kundebase av 25.000 fakturerte bedrifter med omtrent 250.000 mobilabonnement, ifølge Phonero.

Selskapet har 180 ansatte hovedsaklig fordelt på kontorer i Oslo og Kristiansand.

Telia Norge, tidligere Netcom, har 1.200 ansatte.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå