Tidal tapte en kvart milliard i fjor

Konsernet som driver strømmetjenesten Tidal, gikk med 239,5 millioner svenske kroner i underskudd etter skatt i fjor.


<p><b>TRØBBEL:</b> Hiphop-mogulen Jay-Z er god for 600 millioner dollar, men taper store penger på strømmetjenesten Tidal. Her er han avbildet sammen med Beyoncé.</p>

TRØBBEL: Hiphop-mogulen Jay-Z er god for 600 millioner dollar, men taper store penger på strømmetjenesten Tidal. Her er han avbildet sammen med Beyoncé.

Tidal drives med et enormt underskudd og listen over ubetalte regninger er lang, melder Dagens Næringsliv.

Regnskapene fra morselskapet Aspiro ab viser at driftsunderskuddene har økt fra 83,7 millioner svenske kroner i 2014 til 222,4 millioner svenske kroner i 2015.

Det var i januar i fjor at den verdenskjente rapperen og milliardæren Jay Z, som egentlig heter Shawn Carter, bladde opp 464 millioner svenske kroner til Schibsted for Aspiro, det norske selskapet bak strømmetjenesten som først ble lansert som Wimp i 2010.

Betalingsanmerkninger

Ifølge oversikter fra kredittopplysningsselskapene Soliditet og Kreditupplysning har de tre selskapene Aspiro ab, Tidal Music as og Tidal Norway as 107 betalingsanmerkninger seg imellom.

Over 100 av sakene har dukket opp etter oppkjøpet. Ifølge kredittopplysningene skylder selskapet fortsatt rundt 3,6 millioner norske kroner.

Truer med søksmål

Flere norske og svenske selskaper har fått brev fra morselskapet til Tidal der advokatene til den amerikanske rapperen varsler at han vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten.

Jay-Z mener Wimp hadde langt færre abonnenter og var i dårligere finansiell stand enn forespeilet.

Det har vært varslet at det samlede kravet kan komme opp i «hundremillionersklassen».

Schibsted var den dominerende eieren før salget, men også Platekompaniet var blant eierne i Aspiro.

For ordens skyld: E24 er heleid av VG, som igjen er en del av Schibsted-konsernet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå