Vy tapte flybuss-anbud i Trøndelag

Etter nesten 70 år kan det være slutt for selskapet som har kjørt passasjerer til og fra Trondheim og flyplassen.


<p>SAMMEN: Vy er det nye felles navnet for NSB og Nettbuss.</p>

SAMMEN: Vy er det nye felles navnet for NSB og Nettbuss.

Vy Flybuss, tidligere Nettbuss Flybussen, tapte anbudet om eneretten på å leie oppstillingsplassen nærmest terminalbygningen ved Trondheim lufthavn Værnes. Det skriver Adresseavisen.

Det er Unibuss, som også har hatt et flybuss-tilbud i Trøndelag, som har vunnet anbudet for fem år, og blir dermed i realiteten eneste selskap som får tilby busstransport til og fra flyplassen.

– Anbud kan være brutalt og oppleves urettferdig. Hos oss rammes 140 ansatte og tilkallingssjåfører av dette. I verste fall må vi avvikle hele virksomheten i Vy Flybussen, sier Bjørn Myhre, direktør for tur- og flybuss i Vy Buss, til avisen.

Vy kan klage på tildelingen innen 28. juni.

Nyheten kommer samme uke som Jernbanedirektoratet fortalte at Vy har tapt enda en stor tog-avtale. Det var svenske SJ som vant anbudet om trafikkpakken for jernbanen i nord.

Tidligere har Go-Ahead vunnet kampen om å kjøre tog på Sørlandsbanen foran Vy.

Det var i mars det ble kjent at NSB og Nettbuss ble samlet under det nye navnet Vy, og dermed byttet også Nettbuss Flybussen navn til Vy Flybussen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå