DN: Skavlan får 140 millioner kroner for å lage 50 episoder over fire sesonger

Fredagshelten håver inn på ny deal med TV 2.


<p><b>FØRSTE SHOW: J</b>immie Åkesson og samboer og partikollega Louise Erixon er gjester på første program hos Fredrik Skavlan på ny kanal.</p>

FØRSTE SHOW: Jimmie Åkesson og samboer og partikollega Louise Erixon er gjester på første program hos Fredrik Skavlan på ny kanal.

Fredrik Skavlan, som gikk fra NRK til TV 2 i sommer, får 90 millioner kroner av sistnevnte kanal for de neste fire sesongene, ifølge Dagens Næringsliv.

I tillegg får han omtrent 50 millioner kroner for samme avtale med SVT i Sverige.

Dermed vil Skavlan og produksjonsselskapet Monkberry håve inn nærmere 140 millioner kroner for å lage omtrent 50 episoder de neste to årene, ifølge avisen.

– I TV 2 ønsker vi å satse mer på det norske og i større grad på innhold som treffer både hjerne og hjerte. Noen ganger får man en mulighet til å ta store steg i den retningen, og det føler jeg vi gjør med Skavlan, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Dagens Næringsliv.

Skavlan eier 75 prosent av Monkberry gjennom Fredrik Skavlan AS, og sitter i selskapets styre. Monkberry ble etablert i 2010, og deres største prosjekt er nettopp tv-programmet «Skavlan».

I fjor hadde Monkberry 1 million mindre i inntekter enn året før, men året var totalt litt bedre, med en resultatoppgang.

Resultat før skatt endte på 845.719 kroner, en oppgang fra 656.419 kroner i 2016.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå