The Honest Company beskyldes for løgn - igjen

Nok en gang beskyldes Jessica Albas selskap for å ha ikke-økologiske stoffer i sine produkter.


<p><b>FEIL PÅ ETIKETTEN:</b> Jessica Albas selskap beskyldes for å lure og kundene sine med dårlig merking av innholdet i sine produkter.</p>

FEIL PÅ ETIKETTEN: Jessica Albas selskap beskyldes for å lure og kundene sine med dårlig merking av innholdet i sine produkter.

The Organic Consumers Association (OCA) går til sak mot selskapet The Honest Company fordi de hevder at selskapet feilaktig merker sin morsmelkerstatning som økologisk, skriver CNN.

Ifølge søksmålet fra OCA inneholder produktet 11 syntetiske ingredienser som etter amerikansk føderal lov er ulovlig.

Hevder sin uskyld

På sine hjemmesider hevder The Honest Company at morsmelkerstatningen består av «ikke-genmodifisert, naturlig fremdyrket, økologisk og andre høykvalitetsingredienser hentet fra pålitelige økologiske gårder for å sikre en ren, trygg og god kvalitet»

Til CNN sier selskapet at formelen de bruker er godkjent av Mat- og legemiddeltilsynet og at det oppfyller alle sikkerhets- og ernæringsmessige standarder.

Tredje skandale på ett år

Dette er ikke første gang The Honest Company er i hard vær. I fjor sommer mottok selskapet en storm av klager etter at folk ble solbrente etter å ha brukt selskapets solkrem.

Selskapet har bygget seg opp til å bli en stor aktør innenfor salg av forbrukerprodukter, ved å markedsføre at deres produkter ikke inneholder sterke kjemikalier som man finner hos andre produsenter. En av ingrediensene som selskapet hevder å ikke ha i noen av sine produkter, er Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Det var dermed ikke helt heldig da The Wall Street Journal (krever innlogging)  i mars i år avdekket via to uavhengige labundersøkelser at The Honest Companys vaskemiddel inneholdt betydelige mengder SLS.

Jessica Alba er med-grunnlegger av The Honest Company. Selskapet ble opprettet i 2011, og ifølge Alba var det et resultat av at hun selv fikk en allergisk reaksjon på et populært vaskemiddel.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå