Varslere i EU tipset USA om Volkswagen

Det var tjenestemenn i EU som varslet USA om Volkswagens utslippsjuks etter at EU-kommisjonen unnlot å ta tak i saken, sier en tjenestekvinne i Californias miljømyndigheter.


<p><b>I HARDT VÆR:</b> De siste månedene har vært tøffe for Volkswagen etter avsløringene av det omfattende dieseljukset.<br/></p>

I HARDT VÆR: De siste månedene har vært tøffe for Volkswagen etter avsløringene av det omfattende dieseljukset.

Mary Nichols, som leder California Air Resources Board, sier at EU-tjenestemennene varslet den amerikanske miljøorganisasjonen ICCT om sine mistanker mot Volkswagen, og at ICCT i sin tur varslet myndighetene.

Det tyske tidsskriftet WirtschaftsWoche skriver at EU-kommisjonen allerede i 2011 var blitt varslet om mistanken om VW-jukset, men da Kommisjonen unnlot å reagere, ga tjenestemennene opp og tipset ICCT.

– Dersom denne informasjonen bekreftes, betyr det at den tidligere industrikommissæren og den nåværende, Antonio Tajani og Elzbieta Bienkowska, har skjult opplysningene og løyet for EU-parlamentet, sier de to grønne EU-parlamentarikerne Yannick Jadot og Karima Delli.

VW sliter med den største krisen i sin historie etter at det ble avdekket at de utstyrte 11 millioner biler med programvare som skjuler de riktige NOx-utslippene når bilene testes.

Fredag ble det opplyst at salget av biler fra Volkswagen har falt med 3,5 prosent i forrige måned. Selv om noe av nedgangen skyldes dårligere tider i Brasil og Russland, har avsløringene trolig også bidratt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå