Vil bruke milliarder for å knuse iPhone

Microsoft viser muskler og vil pumpe inn over tre milliarder kroner for å kickstarte lanseringen av Windows Phone 7.
 BRUKER MILLIARDER:  Microsoft og administrerende direktør Steve Ballmer vil bruke milliarder på å lansere Microsoft Windows 7 systemet.
BRUKER MILLIARDER: Microsoft og administrerende direktør Steve Ballmer vil bruke milliarder på å lansere Microsoft Windows 7 systemet.

Microsoft er desperat etter å ta igjen konkurrentene Apple og Google - som for lengst har lansert sine telefoner og operativsystemer.

Nå satser datagiganten tungt på lanseringen av Windows Phone 7 og spytter inn langt over en halv milliard dollar på satsingen.

Vil bruke én milliard

Analytiker hos Deutsche Bank, Jonathan Goldberg, estimerer at Microsoft vil bruke 400 millioner dollar på markedsføring alene. Det inkluderer ikke de millionene som selskapet allerede har øremerket til produsentene av telefoner som vil bruke operativsystemet.

- Dette er et make-or break for Microsoft. De må gjøre hva som trengs for å være med i spillet. Det er fortsatt åpent. De trenger ikke å ta andeler fra Android eller Apple, så lenge de kan trekke forbrukere fra andre telefoner, sier Goldberg til TechCrunch.

Goldberg var på besøk hos Microsoft hovedkvarteret i Redmond, Washington, tidligere denne måneden. Der skal flere underdirektører ifølge analytikeren ha fortalt at Microsoft vil bruke milliarder av dollar på markedsføring og utvikling systemet det første året.

En annen kilde nær Microsoft-systemet sier selskapet vil bruke én milliard dollar på telefonen - fordelt likt på markedsføring og utvikling av operativsystemet.

Selge 100 millioner enheter

Det var opprinnelig åtte mobilprodusenter som skulle lage Windows 7 telefoner - nå er det bare tre igjen som har sagt de vil bruke Windows Phone 7.

HTC, Samsung og LG er de tre gjenværende ifølge Goldberg.

Analytikere tror Windows må selge rundt 100 millioner telefoner Windows 7 Phones for at regningen skal bli dekket.

Kommer i september

Lanseringsdatoen for den første telefonen med et Windows 7 Phone-system vil trolig være 28. september i USA.

Da skal LG etter planen lansere LG C900 Windows Phone 7.

Flere nyheter på E24

På forsiden nå