Vil ha 60–70 millioner for Einar Aas’ penthouseleilighet

Toppleiligheten Einar Aas eier ytterst på Tjuvholmen skal legges ut for salg. 


<p><b>TOPPLEILIGHET:</b> Einar Aas eier hele den øverste etasjen av Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo. Nå skal leiligheten selges. </p>

TOPPLEILIGHET: Einar Aas eier hele den øverste etasjen av Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo. Nå skal leiligheten selges. 

I helgen ble det kjent at Einar Aas hadde solgt luksushytta i Nissedal i Telemark. Nå skal også penthouseleiligheten på Tjuvholmen i Oslo selges, opplyser eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling til Dagens Næringsliv.

– Dette er en av Norges råeste penthouseleiligheter. Prisantydningen blir 60–70 millioner kroner. Taksten er ikke helt klar ennå, sier Nordvik til DN.

Eiendommen som nå selges var i utgangspunktet to leiligheter, men har blitt slått sammen til en. Aas kjøpte de to leilighetene for henholdsvis 14,2 og 27,5 millioner kroner i 2008 og 2009. Den sammenslåtte leiligheten har et bruksareal på 385 kvadratmeter.

Leiligheten har ifølge Nordvik fem soverom, et kontor og tre bad.

– Dette er en eksklusiv leilighet der materialvalget er utsøkt på alle måter, sier Nordvik.

Les også: Luksushytta til Einar Aas er solgt

Beholder villaen i Grimstad

Salget av toppleiligheten kommer som følge av den frivillige gjeldsavtalen Aas inngikk i november. 

Avtalen sikrer at krafttraderen beholder villaen i Grimstad og unngår konkurs, men han må samtidig selge unna andre eiendeler for å betale kreditorene.

Kreditorene, som inkluderer store kraftselskaper som Fortum, Vattenfall og Statkraft, måtte ut med en drøy milliard kroner for å fylle opp Nasdaqs sikringsfond, som led store tap da Einar Aas' portefølje ble tvangssolgt.

Hvor mye de faktisk krevde tilbakebetalt og hvor mye de faktisk vil få fra Aas er ikke kjent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå