Produksjonen i gang igjen: Nok CO₂ til ølproduksjon

Alle som den siste tiden har fryktet for at utepilsen skulle utebli kan nå puste lettet ut. CO₂-produksjonen i Norge har nemlig startet opp igjen.


<p>Produksjonen av kullsyre har startet opp igjen i Norge og bryggeriene kan igjen produsere for fullt.</p>

Produksjonen av kullsyre har startet opp igjen i Norge og bryggeriene kan igjen produsere for fullt.

I tre uker har det vært vanskelig for kullsyreprodusenten Praxair Norge å skaffe nok CO₂ til kullsyreproduksjon. Det har ført til at flere norske bryggerier måtte trappe ned produksjonen av både brus og øl.

– Det er jeg glad for, dette har vært en ekstraordinær situasjon, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen til NRK. Han kan ikke huske at det har vært lignende forhold tidligere.

Problemene startet i midten av juni da ammoniakkfabrikken hos Yara fikk en uventet stans. I tillegg hadde flere store leverandører i Europa problemer.

En leveranse med flytende kullsyre kom via båt i slutten av juni og hjalp noe, men krisen var ikke avblåst. Før nå.

– Vi startet produksjonen på lørdag, både av ammoniakk og CO₂, så nå er produksjonen ved det normale igjen, sier fabrikksjef Jon Sletten i Yara.

Ifølge Praxair Norge vil det ta to til tre uker før de har tatt igjen etterslepet og får en normal situasjon igjen i Norge.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå