Danske Bank signerer med Vipps

Nok en storbank slutter seg til Vipps-samarbeidet.


<p><b>FÅR NYKOMMER:</b> Danske Bank skal også inn i Vipps, etter at deres egen Mobile Pay ble lagt ned i Norge.</p>

FÅR NYKOMMER: Danske Bank skal også inn i Vipps, etter at deres egen Mobile Pay ble lagt ned i Norge.

Fredag signerte Danske Bank en samarbeidsavtale med Vipps, melder Dagens Næringsliv.

Danske Bank satset i utgangspunktet på en konkurrerende tjeneste, Mobile Pay, men la nylig ned denne i Norge.

– Det er ingen nederlagsfølelse. Vi føler tvert imot at vi har bidratt godt til den raske teknologiutviklingen for mobilbetaling i Norge. Dette blir bra for kundene våre. Vipps er en god løsning, sier norgessjef Trond Mellingsæter til avisen.

Det er en drøy uke siden det ble kjent at Nordea forlot Mobile Pay til fordel for Vipps, som i utgangspunktet var DNBs digitale betalingsløsning for smarttelefoner.

DNB hadde da allerede fått med over 100 sparebanker, som i den forbindelse skrotet sin egen satsing, Mcash.

Kort tid etter at Nordeas exit ble annonsert, varslet altså Danske Bank nedleggelse av Mobile Pay i Norge. Samtidig ble det klart at de var i dialog med Vipps om en norsk distribusjonsavtale.

Danske Bank kan imidlertid ta noe av æren for at Vipps er gratis for brukerne. Denne løsningen ble først lansert med et gebyr per transaksjon på én krone, men ble gebyrfri i forbindelse med lanseringen av Mobil Pay.

– Vi har utfordret markedet i Norge, og vi har vært med å forme hvordan det ser ut i dag. Samtidig må vi erkjenne at DNB har fått være «first mover» og fått fordeler av det, sa Danske Banks kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen til E24 tidligere i oktober.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå