Vipps nær 100 millioner i underskudd

Produktet har blitt så populært at det har blitt et verb i det norske språk - men til tross for at vel 75 prosent av alle nordmenn «vippser», opplever Vipps røde tall.


<p><b>I RØDT:</b> Vipps har gode brukertall, men tjener dårlig med penger - viser resultatrapport DN har fått tilgang til.</p>

I RØDT: Vipps har gode brukertall, men tjener dårlig med penger - viser resultatrapport DN har fått tilgang til.

Årsresultatet etter skatt endte på minus 93,4 millioner kroner for Vipps, skriver Dagens Næringsliv, etter at selskapet lanserte sin årsrapport.

Vipps-sjef Rune Garborg fokuserer på brukertallene.

– Vi har faktisk nettopp passert én million regningsbetalinger i måneden, sier han til avisen.

Ser lyst på det

Vipps-sjefen ser derfor ikke mørkt på selskapets underskudd, som for fjoråret altså endte på nesten 100 millioner kroner.

Betalingstjenesten Vipps endte 2018 med driftsinntekter på 776 millioner kroner.

Etter å ha lagt til kostnader på over en milliard kroner, ble driftsresultatet minus 255,5 millioner kroner for det relativt ferske selskapet.

Garborg sier underskuddet skyldes at det er kostbart å holde tritt med målgrupper og konkurranse, samtidig som man har gode nok teknologiske løsninger.

 <p>Rune Garborg</p>

Rune Garborg

Satser internasjonalt

Vipps ble lansert av DNB 30. mai 2015 - og er en mobil betalingstjeneste hvor du kan overføre penger til venner eller betale uten KID-nummer.

Siden 2017 utgjør tjenesten et frittstående selskap der DNB er største eier med en andel på 52 prosent, SpareBank 1-alliansen eier 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Gruppen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

Ifølge egen årsrapport har tjenesten over 3,2 millioner brukere, og over 500 000 transaksjoner hver dag. Hele 75 prosent av befolkningen har tatt i bruk Vipps.

I fjor høst ansatte de tidligere Telenor-topp Berit Svendsen for å satse internasjonalt.

Vipps har også lansert Vipps Go for restaurant- og serveringsbransjen, hvor du som kunde kan bestille og betale selv rett fra menyen, men med noe blandet mottakelse. Et av Oslos største uteserveringssteder - Lekter'n - sa nylig opp avtalen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå