VW-krisen er ikke over: - 2019 kan bli det mest krevende året

Dieselskandalen har kostet VW 270 milliarder på tre år, men krisen er ikke over. I 2019 venter saker i 50 land.

Så langt har dieselskandalen kostet Volkswagen 28 milliarder euro, tilsvarende nær 270 milliarder kroner, i bøter, erstatninger og forlik.

Men problemene er langt fra over, og 2019 kan bli det «vanskeligste året noensinne», sier Volkswagen-direktøren Hiltrud Werner til Financial Times.

– Vi har fortsatt saker i 50 land rundt om i verden. Dette blir det vanskeligste året. Ikke bare på grunn av størrelsene på de potensielle bøtene, men ren kompleksitet. Det sliter ut de ansatte.

Skandalen har vært nesten altoppslukende for Volkswagen siden 2015, da det kom frem at selskapet hadde manipulert opptil 11 millioner dieselbiler slik at de fremsto som mer miljøvennlige enn de var.

Nå venter massesøksmål i for eksempel Storbritannia, Australia og Brasil, ifølge FT.

I tillegg har aksjonærer saksøkt selskapet etter at aksjekursen nesten ble halvert i dagene etter at skandalen ble kjent. Investorene krever 9 milliarder euro, eller 87,2 milliarder kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå