Widerøe fikk fornyet tillit i nord

- Disse rutene er veldig viktige for oss, sier Widerøe.

<p><b>FLYR HØYT:</b> Widerøe for fortsette sine flyvninger i nord.<br/></p>

FLYR HØYT: Widerøe for fortsette sine flyvninger i nord.

Widerøe har vunnet anbudet om regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms, melder Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Selskapet har dermed fortsatt tilgang til to ruteområder i nord som blant annet inkluderer flyvninger til og mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Hammerfest, Alta, Hasvik og Tromsø.

LES OGSÅ: To flyselskap vil fly i Finnmark og Nord-Troms

- Vi er svært glade for den fornyede tilliten vi har fått i Finnmark og Nord-Troms. Det ville ha vært et gedigent nederlag for Widerøe dersom vi hadde tapt dette anbudet, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til E24.

Selskapet vant anbudsrunden over Danish Air Transport, som ifølge Samferdselsdepartementet ble avvist på bakgrunn av tekniske og operative forhold.

- Vi visste at vi hadde tøff konkurranse fra Danish Air Transport på disse rutene, som er veldig viktige for oss, sier Kongsteien.

Gjelder fra april

Den nye anbudskontrakten skulle i utgangspunktet ha løpt fra 1. april, men er utsatt til 15. april. Samferdselsdepartementet melder imidlertid at det tar sikte på å inngå en midlertidig avtale med Widerøe gjeldende fra 1. til 14. april.

Widerøe flyr de fleste av rutene i det nye anbudet allerede, og fire av selskapets 40 fly benyttes på flyvningene. 

Les også:

Widerøe og DAT i krangel om kortbanenettet i nord

Widerøe skylder SAS over 600 millioner

Dansk flyselskap tapte mot norske myndigheter

Widerøe gjennomfører likevel ikke rutekutt

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå