RØKKE: Tull!

Kjell Inge Røkke satt og så på TV sammen med flere medfanger i fengselet i går kveld, da han ble anklaget for å ha avlyttet Odin forvaltning.

SCANPIX / Djupvik, Bjørn
  • Tora Bakke Håndlykken
Publisert:

- Bare tull, freste Røkke. Han så ferdig programmet og gikk rett ut i en av telefonboksene i Hof Fengsel.

I TV2 nyhetene i går ble han og Aker anklaget for å ha brukt ulovlige metoder for å få tilgang på sensitiv informasjon fra Odin forvaltning i kampen om Kværner høsten 2001.

Det står i en politirapport som TV2 offentliggjorde i går kveld. Rapporten er forfattet av Politiets og Forsvarets sikkerhetstjenester i samarbeid med svenske politimyndigheter.

Politiet har nå trukket påstandene i rapporten. Det gjør også Odin.

Gikk du glipp av saken i går - les: Alt om Røkke-avlyttingen

Sterke trusler

Samtidig har Oslo politikammer mottatt så sterke trusler fra et kriminelt miljø om saken, at de skal ha stanset det videre arbeidet med rapporten, fordi det skal være fare for livet til polititjenestemenn som har jobbet med saken.

I politirapporten fra april i år står det:

"Blant annet skal det være mistanke om at (navn på sikkerhetsselskap) i 2001 avlyttet styrerommet til fondsforvaltningsselskapet Odin under sluttforhandlingene om Kværner. Sentrale personer i Odin mistenkte at motparten, ved Aker og Kjell Inge Røkke hadde tilgang på sensitiv informasjon gjennom bruk av ulovlige metoder."

Det er sensasjonelle påstander, men det er enda mer sensasjonelt at det i rapporten hevdes at Odin faktisk fant bevis:

"Etter en rekke mottiltak og undersøkelser fikk Odin bekreftet sine mistanker, men valgte å ikke anmelde saken", skriver politiet.

Feil

Administrerende direktør i Odin Forvaltning, Leif Ola Rød, sier etter å ha blitt konfrontert med at TV2 har politirapporten, at de ikke fant noe avlyttingsutstyr.

Han vil ikke si noe til TV2 om at politiet skriver at Odin fikk bekreftet sine mistanker.

Men i går kveld avsannet han det overfor VG.

- Det er feil. Vi fant ikke noe som bekreftet våre mistanker. Vi fant ikke noe.

I rapporten fremsetter politiet en ny oppsiktsvekkende påstand:

"Undersøkelsene som ble foretatt i etterkant av hendelsen mot Odin, avdekket at denne operasjonen som ble uført med innleid personell fra de engelske spesialstyrkene (SAS)."

TV2 opplyste i går at Aker-ledelsen tok kontakt med Oslo-politiet etter det var blitt kjent at TV2 satt på rapporten.

Samme dag som Aker tok kontakt med politiet, fikk TV2 en ny versjon fra politiet, hvor de trekker mistankene mot Røkke og Aker:

"Vi vil presisere at politiet etter nærmere undersøkelser ikke har grunnlag for å tro at fondsforvaltningsselskapet Odin fikk bekreftet eventuelle mistanker om uregelmessigheter, eller at det i denne forbindelse har vært rettet mistanke mot noen konkrete selskaper eller personer", heter det i et brev fra politiet til TV-kanalen.

Stanset

I TV2 i går kveld fremkom det at politiet har stanset etterretningsarbeidet i sikkerhetsbransjen "fordi de frykter for liv og helse til tjenestemennene og deres familier".

Politiet skal ha fått flere oppringninger fra en ukjent mannsperson, som har kommet med trusler mot tjenestemennene som har utarbeidet politirapporten.

TV2 skal også ha blitt utsatt for trusler og blitt tilbudt assistanse fra politiet.

Les også: Skulle få "smake et helvete"

- Vi kommer ikke til å kommentere noe i denne saken i det hele tatt. Dette er en gradert etterretningsrapport som har kommet i hendene på TV2, og opplysningene som kommer frem vil vi derfor ikke si noe om, sier informasjonssjef Unni Grøndahl.

Hele ledelsen ved Oslo politidistrikt var i går kveld samlet på seminar i Hønefoss og ingen ville uttale seg om politiets rolle i saken, informasjonen som fremkommer i rapporten eller sikkerhetsvurderinger som er tatt etter at TV2 startet sitt arbeid med saken.

FORSTÅ SAKEN: Alt om Røkke-avlyttingen

Publisert:

Flere artikler

  1. Politiet og Odin Forvaltning: - Røkke avlyttet konkurrent

  2. Flere mente de ble avlyttet

  3. Alt om Røkke-avlyttingen

  4. Aker: - Ikke ferdig med TV 2

  5. - Jeg ble overvåket