Enighet om lønnsstøtte og kompensasjonsordning

Regjeringspartiene og SV har blitt enige om flere økonomiske støttetiltak.

Publisert:

Regjeringen og SV har blitt enige om innholdet i lønnsstøtteordningen og kompensasjonsordningen til næringslivet. Det sier Eigil Knudsen (Ap), leder av finanskomiteen, til NRK.

– Det vi har blitt enige om er at vi skal styrke lønnstøtteordningen også i februar. Vi skal ikke trappe den ned. Vi skal fortsatt ha et høyt støttebeløp per ansatt på 40.000 kroner, sier Knudsen til NRK.

– Siden vi styrker lønnstøtteordningen i februar, så trapper vi noe ned på kompensasjonsordningen for næringslivet, sånn at i februar blir maksimal støtteprosent 70 prosent i stedet for 85 prosent som var foreslått, fortsetter han.

SV bekrefter overfor E24 at det er enighet i finanskomiteen.

Les også

Enighet om krisepakke for permitterte, frilansere og selvstendig næringsdrivende

Enighet i arbeids- og sosialkomiteen

Onsdag formiddag holdt arbeids- og sosialkomiteen pressekonferanse om ordningen de har blitt enige om.

Det gjelder å styrke flere ordninger for for arbeidsledige, frilansere og selvstendig næringsdrivende.

Det innebærer blant annet å forlenge flere dagpengeordninger ut mars. Det samme gjøres med kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og ordningene for mennesker på arbeidsavklaring.

Med disse ordningene blir krisepakken til regjeringen, som tidligere hadde en verdi på 20,2 milliarder kroner, økt til 830 millioner.

Regjeringen og SV ble onsdag også enige om å øke strømstøtten. De økte støttenivåene gjelder for januar, februar og mars.

Publisert: