Høie varsler avklaring om nye tiltak for Bergensregionen

Lørdag ble det bekreftet åtte nye tilfeller av mutert virus i Bergen. Nå varsler helseminister Bent Høie at det søndag vil komme en avklaring om nye tiltak.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie varsler en avklaring om nye tiltak i Bergen og de omkringliggende kommunene søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Bergen er i en alvorlig situasjon med utbrudd av både den engelske og den sørafrikanske virusvarianten, sier helseminister Bent Høie (H) i en e-post til NTB lørdag kveld.

Lørdag ble det påvist åtte nye tilfeller av muterte virusvarianter i Bergen. Seks av tilfellene er av den britiske varianten, mens to er av den sørafrikanske varianten. Totalt har Bergen kommune 16 av den britiske virusvarianten og syv tilfeller av den sørafrikanske.

Smittevernoverlege Frank van Betten i Bergen sa lørdag formiddag at flere av tilfellene med mutert virus ikke er knyttet til hverandre, og at de ikke klarer å spore hvor smitten kommer fra.

– Bergen og de omkringliggende kommunene har i dag bedt regjeringen fatte nasjonale vedtak for regionen. Det jobber vi med, og det vil komme en avklaring på hvilke tiltak som iverksettes i morgen formiddag, sier Høie lørdag kveld.

Bergens Tidende skriver at kommunen lørdag var i møte om situasjonen med FHI, Statsforvalteren og omkringliggende kommuner.

– Det er uoversiktlig, og vi vurderer nå hva vi skal gjøre videre, men vi har foreløpig ikke konkludert, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.

Les også

Regjeringen viderefører de nasjonale tiltakene frem til midten av februar

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bergen
  2. Bent Høie

Flere artikler

  1. Innfører ring-system for bergensområdet

  2. Høie vurderer strengere tiltak for å stanse ny britisk virusvariant

  3. Innfører tiltak i 15 nye kommuner

  4. Oslo vil gå foran i vaksinekøen: – En selvfølge at utbruddet påvirker prioriteringen

  5. Opplysninger til VG: Oslo-området kan bli stengt ned lørdag