Oslo Børs steg markant

Lakseaksjen Salmar falt stort etter negativ analyse.

OSLO BØRS: Oppgang fra start på Oslo Børs.
Publisert:

Mandag ble en god dag på Oslo Børs, etter det som var en dyster september. Tirsdag fortsatte oppturen.

Ved børsslutt er Hovedindeksen opp 1,20 prosent.

Samtidig ligger oljeprisen på 90,8 dollar fatet. Dette er en oppgang på 2,33 prosent siden midnatt.

Den mest omsatte aksjen tirsdag var Equinor, som steg 0,23 prosent.

Les på E24+

Shippingtopp om containerknekken: – Det kommer til å bli litt tøffere

Nedgraderer Salmar og Masøval

DNB Markets nedgraderer Salmar og Masøval til en holdanbefaling.
Meglerhuset har kuttet sine estimater for å reflektere meglerhusets forståelse av skatteforslaget og de økte kapitalkostnadene for de fleste selskapene.

Selv om DNB Markets mener de fundamentale forholdene for sektoren fortsatt er positive, har usikkerheten i form av estimater aldri vært høyere, noterer meglerhuset, skriver de i en melding tirsdag.

DNB Markets forventer videre at Salmar og Måsøval vil bli hardt rammet av grunnrenteskatten, i tillegg til at balansene til selskapene ser med strukket ut enn de andre selskapene etter nylige oppkjøp, skriver TDN.

Salmar-aksjen falt med 10,29 prosent tirsdag. Måsøval falt med 4,62 prosent.

Les på E24+

Dette er vinneraksjene så langt i år

Markedet venter på oljemøte

Oppmerksomheten i oljemarkedet retter seg nå mot møtet i oljegrupperingen Opec+, som skal holdes onsdag:

– Opec+ har gitt markedet grunn til å tro at det blir vedtatt kutt av betydelig størrelse på møtet i morgen, kanskje så mye som en million fat pr dag eller mer, med virkning fra november. Både Russland og Saudi-Arabia har hver på sin hånd indikert at de ønsker kutt, sier seniorstrateg Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities til TDN Direkt.

Han legger til at det er naturlig å tro at Russland vil møte EUs sanksjoner med kutt og Saudi-Arabia ønsker å markere at prisen er lav nok nå.

– Ingen land har åpent sagt de er imot. Det øker sannsynligheten for at det blir noe av, men også fallhøyden hvis vedtaket blir skuffende. Trolig er et kutt på 1 million fat pr dag nå priset inn. Det springende punkt blir nok om Saudi-Arabia sier de vil ta mer enn sin relative andel for å forsikre markedet at det blir noe av. Møtet avholdes fysisk - for første gang siden pandemien, hvilket tas som et tegn på at det er viktig - i Wien i morgen, sier Hammer videre.

Publisert:
Gå til e24.no