SAS krever 26 millioner kroner fra Avinor

  SAS krever 26,3 millioner kroner i kompensasjon for forsinkelser i flytrafikken fordi Avinor hadde for få flygeledere på vakt i sommer.

Publisert: Publisert:

Forsinkelsene varte fra 1. juni til 27. august. 1.876 SAS-flyginger ble rammet. Kravet fra SAS er på 26,321 millioner kroner, eller 1.000 kroner minuttet, skriver Stavanger Aftenblad.

I et brev til administrerende direktør Dag Falk-Petersen i Avinor skriver konsernsjef Rickard Gustafson i SAS Gruppen at forsinkelsene førte til en betydelig belastning for SAS.

SAS viser til at Avinor selv har ansett situasjonen som uakseptabel, og at det er beklagelig at flyselskapene blir påført kostnadene. Gustafson oppfatter det slik at Avinor er åpen for en rimelig kompensasjon for ulempene som oppsto.

Kravet har tatt høyde for erstatning til passasjerene, hotellkostnader, måltider, alternativ bakketransport, merkostnad for å sende passasjerer med konkurrerende flyselskaper, overtid for personell og teknikere, samt økt forbruk av drivstoff fordi flyene måtte oppholde seg lenger i luften.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge opplyser at tapet kan ha vært dobbelt så stort som det oppgitte beløpet.

Tidligere i høst sendte direktør Torbjørn Lothe i arbeidsgiverforeningen NHO Luftfart krav på 100 millioner kroner til Avinor. (©NTB)

Publisert:
Gå til e24.no