Usikkert når de borgerlige kan fjerne ostetollen

Selv om tre av fire borgerlige partier vil fjerne ostetollen, er det usikkert når det vil skje, mener Høyre.

OSTEKRANGELEN FORSETTER: Selv om tre av fire på borgerlig side ønsker å fjerne den omstridte ostetollen, kan det ta tid å få en løsning på plass. Illustrasjonsbilde.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi mener det vi har sagt, nemlig at tollen må reverseres, men at det må skje på en forsvarlig måte. Hva som er forsvarlig, må vi se nærmere på, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten til Finansavisen.

Venstre og Fremskrittspartiet har også lovet å fjerne ostetollen. Venstre-representantene Sveinung Rotevatn og Abid Q. Raja bekrefter begge at partiets løfter skal holdes. Det gjør også Frp.

– Mitt ståsted har aldri vært i tvil, og det er at regjeringens ostetoll bør reverseres. Men vi vet at Kristelig Folkeparti har et annet standpunkt, og det er viktig at Siv Jensen og hennes forhandlingsutvalg får handlingsrom, sier Frps stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik.

I KrF er stemningen annerledes. KrF-representant Rigmor Andersen Eide sa til Nationen i juli i år at det er viktig for partiet å beholde tollsatsene slik de er i dag. Men partiet skal ikke stille ultimatum før forhandlingene med de andre partiene, sa hun.

Den rødgrønne regjeringen endret i fjor høst tollsatsene på import av ost. Endringen innebar en overgang fra kronesatser til prosentsatser. Over tid vil det medføre høyere toll på importert ost, og hensikten er å beskytte norsk landbruk. Endringen førte til sterk kritikk fra EU.

LES OGSÅ:

  • Sp mener Høyre taler med to tunger om ostetoll
  • EU kritiserer Norge for omstridt ostetoll
  • Håper tollstriden med EU nærmer seg slutten
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Venstre gir opp kampen mot ostetoll

  2. Venstre vil ikke reversere ostetollen

  3. Vil ikke si hva hun mener om ostetoll

  4. Hastemøte om ostetoll

  5. Lover kamp om ostetoll