Aftenbladet: Regjeringen bløffet om tiltakspakke

Regjeringens tiltakspakke mot arbeidsledighet på 4 milliarder kroner skulle særlig gå til Sørvestlandet. Det har den ikke gjort, skriver Stavanger Aftenblad.

HOLDT IKKE LØFTE: Finansminister Siv Jensen (t.v) og statsminister Erna Solberg har ikke øremerket like mye penger til Sørvestlandet som lovet i sin tiltakspakke.

Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Omtrent 2,3 til 2,8 milliarder av krisepengene er ikke blitt øremerket Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Agder-fylkene, viser avisens funn. Disse seks fylkene har ifølge Navs januartall hatt den desidert største ledighetsveksten det siste året. Rogaland topper statistikken med 79 prosents vekst.

Da Stortinget gjorde endringer i statsbudsjettet før jul, sto regjeringen fast på at tiltakspakken skulle ha en «tydelig profil rettet mot områdene som opplever størst vekst i ledigheten på Sør- og Vestlandet». Men regjeringens uttalelser krasjer med svarene fra departementene som er bevilget penger i tiltakspakken.

Ap-nestleder Hadia Tajik sier at Aftenbladets avsløring viser at Stortinget er blitt holdt for narr, mens Geir Pollestad i Senterpartiet kaller det «en milliardbløff». Pollestad mener regjeringen har oppkonstruert en pakke på 4 milliarder som ikke svarer til forventningene den selv har skapt.

– Regjeringen har ikke holdt Stortinget for narr. Hovedinnretningen av tiltakspakken for økt sysselsetting er midlertidige tiltak rettet mot Sør- og Vestlandet. Det er riktig at noen av tiltakene ikke er øremerket Sør- og Vestlandet. Dette betyr ikke at midlene ikke vil tilfalle Sør- og Vestlandet, svarer finansminister Siv Jensen (Frp) i en epost til avisen.

Les også

NHO-barometer: Oljebransjen vil trenge nye ingeniører om få år

Les også

Trenden snur: – Svært sannsynlig at vi kommer til å se flere nordmenn som reiser til Sverige for å jobbe

Les også

– Lønnsveksten kan ikke komme mer ned

Her kan du lese mer om

  1. Solberg-regjeringen

Flere artikler

  1. Kutter krisepakker i neste års statsbudsjett

  2. - Innebærer kraftig innsats i en krevende situasjon

  3. 220 millioner i krisepakke til Rogaland

  4. Annonsørinnhold

  5. KrF ber om hastetiltak mot ledighet

  6. – Dette er et svært viktig tiltak som vi har jobbet lenge for