Slik blir Solbergs nye regjering

Statsminister Erna Solberg (H) hadde med seg fire nye statsråder og tre sittende som har får nye oppgaver ut på Slottsplassen onsdag.

FIRE NY STATSRÅDER: Statsminister Erna Solberg presenterte onsdag sine fire nye statsråder på slottsplassen etter et ekstraordinært statsråd. Linda Hofstad Helleland (H) blir ny kulturminister (til høyre), Per Sandberg (Frp) blir ny fiskeriminister (nummer to fra høyre), Anniken Hauglie (H) (nummer to fra venstre) blir arbeids og sosialminister og Jon Georg Dale (FrP) blir landbruksminister (til venstre).
 • NTB
Publisert:

I tillegg har tre sittende statsråder fått nye oppgaver i regjeringen. Samtlige av de sju var kjente navn fra lekkasjene til mediene det siste døgnet.

Den ferske fiskeriministeren, Frp-nestleder Per Sandberg (Frp), var flankert av den nye europaministeren Elisabeth Aspaker (H) og den nye arbeids- og sosialministeren Anniken Hauglie (H) på venstre fløy.

Kraftgloser

Sandberg har flere ganger markert seg som en av Stortingets mest frittalende politikere. Hans uttalelser har av og til gått på tvers med regjeringens politikk, men Høyres parlamentariske leder Trond Helleland tror ikke det blir noe problem.

– Han har riktig nok kommet med noen friske uttalelser av og til. Men han kommer til å fikse dette på en glimrende måte, sa Helleland rett før de ferske statsrådene kom ut på Slottsplassen etter det ekstraordinære statsrådet på Slottet.

– Han får nok anledning å bruke noen kraftgloser i møte med fiskere landet rundt, så dette tror jeg kommer til å gå bra, la Helleland til.

Blomster til kona

Trond Helleland var møtt fram med blomster for å gratulere sin kone og partifelle, Linda Hofstad Helleland (H). Hun er en av de fire nye statsrådene i Solbergs regjering. Hofstad Helleland rykker inn som kulturminister.

– Jeg sa til henne at dette er en mulighet du får en gang i livet, og som du derfor sier ja til, sa ektemannen – som røpet at han har forstått i noen dager at noe var på gang.

Ingen uttalelse

Statsministeren kom ikke med noen offisiell uttalelse på Slottsplassen. Den sparte hun til en pressekonferanse som skal holdes i regjeringens representasjonsbolig klokken 10.15. Deretter følger nøkkeloverrekkelser på rekke og rad i de ulike berørte departementene.

På Slottsplassen var Solberg flankert av Vidar Helgesen (H) på venstre side og Sylvi Listhaug (Frp) på høyre side. Helgesen som gir seg som europaminister og overtar som klimaminister, mens Listhaug går inn i en nyopprettet stilling som statsråd med ansvar for innvandring og integrering.

Med i følget var også Jon Georg Dale (Frp) som overtar for Listhaug som landbruksminister.

Les også

Solberg utfordret på regjeringens ledighetspakke

Les også

Krav om norsk oljestopp møtt med kald skulder: – Vi kommer til å fortsette med olje og gass

Les også

Solberg på møte mot oljesubsidier

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Solberg-regjeringen
 2. Erna Solberg
 3. Anniken Hauglie
 4. Sylvi Listhaug
 5. Anders Anundsen
 6. Fremskrittspartiet (Frp)
 7. Høyre (H)

Flere artikler

 1. Solberg stokker om regjeringen

 2. Kilder til VG: Anniken Hauglie skal ut av regjeringen – dette vet vi

 3. Kilder til VG: Nikolai Astrup inn i regjeringen

 4. Medier: Jan Tore Sanner blir ny finansminister

 5. Tre statsrådsskifter ventet i dag