Le Pen hadde millioner i sveitsisk bank

Jean-Marie Le Pen, som grunnla det høyreekstreme franske partiet Nasjonal front, hadde 2,2 millioner euro i hemmelige sveitsiske bankkontoer, skriver nettsiden Mediapart mandag.

SKJULTE PENGER: I skatteparadiset Sveits hadde den franske tidligere partilederen i Nasjonal Front, Jean-Marie Le Pen, flere millioner i ulike banker i butlerens navn.

Alain Jocard
Publisert:

Påstanden kommer fram midt i en bitter strid mellom Le Pen og hans datter Marine, som nå er leder for partiet, og mens partiet har vært gjenstand for gransking for ulovlig valgkampfinansiering.

Ifølge Mediapart hadde Le Pen kontoer i bankene HSBC og CBH, som sto i hans butlers navn. Av de 2,2 millioner euro besto 1,7 millioner av gullbarrer og gullmynter, heter det.

Verken Marine Le Pen eller partiets visepresident Florian Philippot sier de hadde noen anelse om kontoene i Sveits.

Le Pen innrømmet i 2013 at han hadde en konto i den sveitsiske banken UBS. Siden 2013 har han vært under gransking for ikke å ha oppgitt formue til en verdi av 1,1 millioner euro.

Nasjonal front blir i tillegg gransket for sin finansiering av valgkamper etter at Marine tok over. Fem personer er allerede siktet.